Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Aránylag érzékeny opto, én szeretem használni, de azért a 3,3k elég meredek TTL-nél, netán ha még valami notebookos is a dolog...

s7manbs8

Olyan elektronika létezik vajon szerintetek, amin lenne mondjuk analóg bemenet, kimenet, az ipari szerű 10V féleség, amit egy 5V procira lenne illesztve, hogy ott lehetne ki be kommunikálni vele ? Meg persze kedvező áron, bár ha drága, az se érdekes egyelőre, csak van e ?

kaqkk007

Hogy mivel mit hova miért menyiért ? Fogalmazd meg rendesen a feladatot és hogy mivel szeretnéd megoldani mert amit leírtál az egy nagy katyvasz .

s7manbs8

Az az ipari féle 10V bemenet kimenet kéne, 4-20mA-es érzékelők, meg ilyesmikre, analóg kiemenet 0-10V-ig meg iylesmik.

kaqkk007

Ez még mindig nem mond semmit ! Mit szeretnél csinálni vele?

s7manbs8

Érzékelni az ilyen bemenetet, meg ilyen bemenetre kiadni olyan jelet ezt szeretném. Csinálni még nem tudom mit szeretnék, csak hogy tudjak ilyen eszközökhök kapcsolódni, illeszkedni.

kaqkk007

Majd ha tudod a feladatot is akkor lehet hogy tudunk ajánlani elektronikát hozzá .

PSoft

Ne bántsd mááá!:)

Én is...elolvastam.
Elektron mindig ilyen "nyakatekert" volt.(meg már, ilyen is marad):)
Igaz, másik druszám?[#nevetes1]

s7manbs8

Na, ilyesmit keresgélek pl. ehhez hasonlókat, példakánt mutatom, most kérdezés közben keresgélek én is, csak úgy kérdezem, hétha valaki mondott volna egy linket.

Magam építek procival majd a feladatra nyákot, tervezem, stb. van rá egy kis vevőkör és annak kell majd, de még pontosan nem tudom mi, most alakul még az igény is egyelőre.

Mondjuk nem nagy cucc ez a része, a 4-20 mA- inputra kell pár ellenállás dióda stb. kimenet meg szűrés, után erősítés, hogy 10V meglegyen stb. csak elsőnek ha valami olcsó ilyesmi nyák lenne kínai, vennék, hogy a szoftver részét lehessen tesztelni elsőnek, utána ráér rajzolni egy sajátot majd, erre gondoltam.

s7manbs8

Na, összegyűltek a druszáim. :) Az a baj, hogy gyorsabban gondolkodom, mint ahogy beszélek vagy írok és kicsit az összezavarodik ... :)

PSoft

Hiába nahhh!

Ilyenek ezek a "programozómatematikusok".[#nevetes1]
(vagy csak a bélák)[#nemtudom]

s7manbs8

A tegnap keresett PMW drivert  már délelőtt megrajzoltam, csak csinálok én magamnak panelt a végén, nem kell  a kínai, ami úgy látom nincs akkor senkinek lehet. :)

Nagyon ráértem, mert nappal nincs netem, az utcát szerelik ezek a csúnya villanyszerelő bácsik, így addig nem tudtam vezérelni a neten keresztül a New-Yorki világítás hálózatot. :)

kaqkk007

Nem ! Én is Béla vagyok de hiába még mindig nem értem mit akar [#falbav]

s7manbs8

Illesztő áramkört akarok a 0-5V proci közé, be és kimenet irányban, ami 0-10V értékben lehet pl. ez a lényege, mivel egy 10V feszt nem lehet csak úgy rádugni a proci lábára, meg kifele se tud anynit kiadni, csak max 5V-ot alapból, kell közé valami.