Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

De akkor meg rontom az áttételt.

Mindegy, így négyszöggel facán tudom mérni, csak nem ért(ett)em az okát.

svejk

Valaki ügyes ember kellene nekem aki megtalálná a SHARP PC614 optocsatoló adatlapját. Az időzítési adatokra lennék kíváncsi.

Én már feladtam. :(

PSoft

Én se vagyok ügyes, csak EZT találtam.:(

PSoft

Na mondom én, elqrtam. [#falbav]

000000000

Küldtem egy képet az adatokkal ha az segít,elég nehéz rátalálni.

svejk

Ügyes vagy, köszönöm!
Esetleg a teljes adatlapot is megkaphatom valahogyan?

TROMF22

Van egy maréknyi (10 db.) 6 pólusú, igen mívesen legyártott gyengeáramú, apa csatlakozóm.
Eredeti HRS japán termék.
Nem mai darabok. Mitutoyo mérőtapintók kábelcsatlakozói voltak a '80-as években készültek.
Mivel nem volt beszerezhető az ellendarab a csatlakoztatáshoz, az eredeti HRS-t levágták, és egyszerű hangtechnikai tuchel páros került a helyükre.
Az apa csatlakozók így mindmáig anya nélkül maradtak.
Próbáltam eligazodni, megtalálni a HRS (Hirose) mai terméklistájában de megakadtam.
A fotók mellé még annyit, hogy a tüskéket körülvevő hengeres rész átmérője 13,3 mm, a lapolásnál 11,4 mm méretű. A bajonettes részt körülvevő gyűrű 20 mm átmérőjű.

Segítene valaki beazonosítani?

Sajnos az sem lehetetlen, hogy ezt a kivitelt már nem gyártják.

Ha viszont az a csoda megtörténne, hogy valakinél rejtőzik tíz darab anya csatlakozó,
azzal szívesen cserélnék felesben.
De annak is örülnék, ha a pontos típusa kiderülne. Így nagyobb esély lenne a további keresésre.

TROMF22

Elnézést, ha nem a megfelelő helyre írtam, de úgy véltem itt fordul meg a legtöbb hozzáértő fórumtárs.

b4nm7gjvr

[#rinya][#beka3][#rinya]

PSoft

Mikor vót az vaze!
Má 1hete![#nevetes1]

b4nm7gjvr

Jó-jó-jó, csak belém bújt az ördög. :D

svejk

Szirtimorc inkább itt!

Mit tud az azzal a Z80-al?
miben tud többet mint az A nélküli verzió?

svejk

Nemhogy megcsinálták a Fok-Gyemesek procival aztán csak tudtak cocom listát megkerülve AD536-ot venni?

Csuhás

Ránézésre minimum a felére csökkent a trimmer potik száma. A bemérés beállítás biztosan egyszerűbb lett így.

TROMF22

Hajaj! Az a rossz emlékű COCOM.
Lehet, hogy az én #18233 csatlakozóim is azért árválkodnak anya nélkül?