Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

talán sikerült, úgy néz ki.

knifemaster

Pont ilyen csak a SKILL  "gyártja".

knifemaster

Az enyém eladó lesz ha nem lehet vagy nem érdemes megcsinálni.

Kisamotors

Több szempontból is reménytelen, már csak azért is, mert tized pontosságú mérésre alkamatlan egy mérőszalag.

Valószínűleg ez egy céláramkör semmit nem lehet rajta módosítani, ráadásul mechanikusan sem alkalmas arra, hogy a pontossága egy nagyságrendet javuljon.

knifemaster

Hát köszönöm,ennyivel is beljebb vagyok,

Megjegyezném, azért vetettem fel a kérdést, mert létezik a piacon olyan mérőszalag aminek az elméleti pontossága 0.1 mm.

Nem is értem mit akartak ezzel a digitális 1 milliméteres pontossággal.

svager

Sziasztok
A kalaci elkészítette nekem az összekötő kábelt,köszönet érte. [#worship]
Esetleg meg tudjátok mondani,hogy melyik portra kell állítanom,mert még mindig nem működik.

A vezérlő leirása

A beállító softver

Kisamotors

Helló!

Szeretnék egy ilyet a építeni: vezérlő

Nincs benne semmi elektronika, a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet ezt bedrótozni a Mach3-hoz ?
LPT portra, az illesztőkártyára, vagy kell valami kiegészítő áramkör?
Kösz!

sanyi84

Sziasztok.

Adott egy 3 fázisú gép. Kérdés megnövekedhetett-e az egy fázisú részében a feszültség? Gyanús hogy megnőtt... PEN hálózat táplálja ami ha jól értelmezem a 3 fázist és a csillagpontot jelenti azaz 4 vezetéket. A gép villamos szekrényében van szétszedve a PEN nullára és földre. Ez egy szabályzót és egy plc-t táplál. Plc kimeneti ledjei és a szabályzó majdnem összes táp ledje halott. Az egységek talán teljes funkcióikban működnek. Ahol üzemelt/tönkrement jó pár 3 fázisú gép üzemel. Ahol indítottam ott is vannak működő 3 fázisú motorok.  

-Milyen esetben nőhet meg a kapocsfeszültség az egy fázisú résznél?
-Maximális elméleti teljesítmény a beépített anyagokból ítélve 2.6 Kw ezt sosem éri el. Milyen keresztmetszetű vezető kell ha a föld-nulla a szekrénybe van szétszedve? Az órától 4x10 mm2 ???

Probléma mindennapos, a villanyászok is kevernek dolgokat ezzel kapcsolatban. Minden esetre ha megszakad a csillagponti szál a géptesten fázis nevet a fogyasztók eredő ellenállásával korlátozott fázisárammal.

Rabb Ferenc

Szakadt, vagy legalábbis erősen kontakthibás a nulla vezető.

Általában a fogyasztásmérő vagy elosztó szekrényben szokott lenni a hiba, ahol az összes nulla találkozik. Először itt keress laza csavart, csatlakozót. Ha nem vezet egyértelmű eredményre akkor a nagyobb fogyasztók kapocsléceit, mágneskapcsolóit, vezetékezését vedd sorra - szintén kontakthiba szempontjából

sanyi84

Megnézem de alapvető információ hogy áttelepítés előtt történt valami. Gyanús a gép elektromos szekrénye ahol a nulla föld szétágaztatás van. Nem tetszik így mert kikerülhet a gépvázra a fázis. Az pedig pc vel galvanikus kapcsolatban van.

Révész Richárd

Ha a hálózat amiből megtáplálod jelenleg, az most 5 vezetékes, akkor át kell alakítani a gép betápját ilyenre.
Utána keresd a többi hibát.

sanyi84

A hálózat az óra után 5 vezetékes kell hogy legyen. De hátra ahol a gép van 4 vezeték megy viszont le van verve egy földelő nyárs az egyfázisú fémházas dolgoknak. Ha jól értem előírás szerint a PEN vezetéknek 10 mm2 kell lennie. Pontosabban 10mm2 nek kellene lennie a gépben a föld/nulla szétágaztatásáig. Azért elég hülyén nézne ki... Folyt...

sanyi84

Esetleg a gép elektromos szekrényének teljes feltérképezése után lehetne nekilátni a föld nulla különválasztásnak. A vezérlés ajánlását rögtön fotózom is...

Révész Richárd

A 4 vezetékben PEN, PE vagy N megy hátra?
Ezt a 10mm2-t hol olvastad?