Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Kisamotors

Az építője azt hiszem sokat garázdálkodik itt, mindent el tud mondani :)

vp0ek7s5

Az nagyon jó lenne! Hogyan tudnám őt elérni?:)

Kisamotors

xg2w6ib9x

Nézd meg jobban, ez nem az a gép, ami a videón látszik. És szerintem Zmen sem azonos Psoft-tal.

Kisamotors

Aha, igazad lehet, én sem tudom, csak gondoltam.

Ennek ellenére hasonló a két gép.

xg2w6ib9x

Abban viszont biztos nem tévedtél, hogy ha valaki, akkor a Béla biztos, hogy segít a srácnak.
[#wink]

8e8gzzjjj

Sziasztok tudtok nekem mondani egy megbízható vezérlőt? 4 axis kellene nema 17 motorokat tennék rá.Válaszokat előre is Köszönöm

Kisamotors

Biztos tudbnak, vagy 10-20 félét, ezért pontosítsd a kérdést.
USB vagy LPT, ha USB akkor milyen szoftverrel vezérelnéd?
Mennyit szánsz rá?
Mit jelent a megbízható?  
A drágábbak is megbízhatatlanok lehetnek, ha valami nem stimmel a rendszerben, és fordítva.

8e8gzzjjj

LPT vezérlő Mach3-mal vezérlelném.megbízható legyen mert a tb6560 V-type azt írják nem megbíható.Azért gondoltam drágábra

svejk

http://www.webaruhaz.klavio.hu/?id=85b75cfc564c4822863dbd4884138991&p=kereses&kat=140563" TARGET=_fnew>klavio.hu

Az MSD és az újabb MSDD-ket nagyon sokan használják teljes megelégedéssel itt a fórumon.

8e8gzzjjj

Ezeket néztem csak a 4 tengelyes vez. 120.000ft azt egy kicsit sokkalom érte

ebalint

Nekem 4 db megy a4988 -al.
Ez a gyengébb fajta.

Azért nem mindegy, hogy mire használod majd.

Elérhető pl. http://www.cncpart.hu/4-tengelyes-leptetomotor-vezerlo-bolcso" TARGET=_fnew>Itt.

svejk

Valamit, valamiért...
Egyébként az sem igaz, hogy a TB-sek nem megbízhatóak.
A teszt időszakaban szoktak elszállni sok apró külső tényező miatt, de ha egyszer már bekerül a helyére később nem szokott gond lenni velük.

kaqkk007

A Tb sek közül a 6560 as kínai szerintem nagyon gagyi , de a 6600 már egészen használható .

Kisamotors

Ezek a kis DRV8825, (vagy a linken szerelő a4988) vezérlők nekem teljesen megfeleltek kis motorok hajtásához.
Közvetlen Step/Dir jelekkel vezérelhető, tud 2.2A fázisáramot, 1/32-ed lépést, a teljesen kezdő bénázásaim mind kibírta, stabilan működik.
Minden mással sokkal többet szívtam.
Egy dobozolt, leválasztott, rendes szűréssel ellátott vezérlő azért nem véletlen drágább és jobb, de adott esetben nem biztos, hogy erre szükség van egy kis gépen.