Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

somma

Tisztázzuk !
 Nem szerintem, hanem a linkelt bekötési rajz szerint. Én ugyan azt a RS232 COM port és Klaviós vezérlő közé készítettem ugyanerről a rajzról kábelt, és működött.
Enkóderes vezérlőm nincs, olyannal nem próbáltam természetesen. Ha kell, kölcsön tudom adni, Bp. XlV. ker.

guliver83

Mit ír az adatlapja a vezérlőnek?

Kisamotors

Tök mindegy, hogy RJ11, vagy RJ12, tényleg csak három vezetéket kell bekötnöd.
Test és a két adatjel. Arra figyelj, hogy ne tükörszimmetrikusan kösd be, bele lehet kavarodni, hogy melyik irányból nézed az fontos.

somma

Még egy kiegészítés : Teljesen mindegy, hogy 4 vagy 6 érintkezős az RJ csatidugó, az aljzatba (6 érintkezős) simán belemegy a 4-es dugó is !!! A kéteres vezetékkel szerelt dugó a 3-4 be van krimpelve (ez ugye kevés nekünk), a 4 érrel szerelt a 2-3-4-5 -be.

Kisamotors

Szóval a lényeg az, hogy nem mindegy, hogy a forrasztási oldalról nézed, vagy szemből.

RS232

Neked csak a 2-es, 3-as és 5-ös kivezetésekre van szükséged.

wm94bppdn

Szerencsére az összes (általam eddig látott) D-sub csatlakozóban a tüskék számozottak, mindkét oldalon. Direkt nekem találták ki, gondolkodni nem kell. [#awink]

Kisamotors

Számok...ez a lusták módszere.
A másik lusta módszer, hogy bekötöd valahogy, aztán, ha nem megy, megkeresed a jó kombinációt.

Na, de én úgy kötöttem be, ahogy szerintem jó, mégsem működött egy hasonló dolog.
 Aztán fél órán át kerestem a hibát, így ez előtte és utána is gondolkodásra késztet.
Tanulság: A szakember mindig gondolkodik.
[#bee1]

svager

A Laci összerak egy ilyen kábelt,kiprobálom lehet hogy csak az én össszebuherált kábelemmel nem müködik.[#vigyor5]

Csuhás

Aki közlekedik annak megfontolandó: VÉDA jelző

guliver83

Android telóra is van ilyen program, csak ott kel a GPS és adatforgalom.

2dbfy8y

Tök jó ez.
Csak ezt ki tudja összerakni?
Én egyből vennék egyet, de a gyártónak nincs elérhetősége se.

guliver83

Van egy srác az oldalon aki árulja lehet írni neki és küldi is.

2dbfy8y

ki az?
Én nem találom, se elérhetőségét.

guliver83

Mr. Big
Csak be kell jelentkezni, hogy üzenetet tudj küldeni.

2dbfy8y

nekem úgyse sikerül, nem találom sehol, írni se tudtam neki