Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

pbalazs

Csak annyit mond, hogy ott be tud menni a víz, meg a mocsok. Ezt elkerülendő tegyél bele egy csövet, amit kivezetsz olyan helyre, ahol már nincs víz, meg mocsok.

Kelepeisz Lajos

Aha, én is valami hasonlót fordítottam, majd húzok rá egy csövet és teszek a végéra valami kis szivacsot.
Köszönöm szépen.[#integet2]

svejk

A kosznál fontosabb, hogy normál nyomáson legyen a cső vége.
Pl. ha be van a műszer építve egy kapcsolószekrénybe amiben ventillátor nyomja be, vagy szívja el a levegőt akkor ha nincs kivezetve ez a csatlakozás az atmoszférikus nyomásra akkor hamis lehet a mérés.

svejk

Főleg ha +-100 kPa-os a műszer.

Kelepeisz Lajos

Igen logikus amit mondasz, erre feltétlen figyelni fogok.
Vettem 2db ISE40-es nyomáskapcsolót Hégei Miklós úrtól, az épülő kompresszoromhoz, de ez a fránya angol nyelvű leírás nagyon csúnyán kifog rajtam, ennek a kis vacaknak egy számítógépes labirintus az agya.[#eljen]

pbalazs

Dobd fel ide, ami nem tiszta, segítünk.

Kelepeisz Lajos

Sajnos semmi nem tiszta.
Szóval ez a típusú kapcsolóm van.
Mit szeretnék elérni: elméletileg a kijelzést át lehet állítani bár-ra, szeretnék beállítani egy max 2bár-os nyomást, és szeretném ha a nyomás visszaesik 1bár-t akkor kapcsoljon be újra, nagy vonalakban ennyi.
Ha tudnátok segíteni azt megköszönném.

Kelepeisz Lajos

Egész pontosan SMC ISE40-01-22L-M

pbalazs

Elvileg a nyilakkal tudod állítani a kijelzett egységet. Ha nem, akkor le vannak tiltva a gombok, amit így oldhatsz fel: Set gomb 4 másodpercig megnyom, aztán nyilakkal "UnL" beállít, aztán ismét Set.

A nyomás beállítása már hosszabb:
1. Set gomb megnyom 2 másodpercig, míg kiírja "1no". Ez azt jelenti, hogy az 1. kimenet "normally open" típusú. Ezt változtathatod a nyilakkal "normally closed"-ra.
2. Set megnyom
3. 2. kimenet típus beállít nyilakkal "2no"-ra
4. Set megnyom
5. Itt mutatja az átlagolási időt, ez most mindegy
6. Set megnyom
7. Itt legyen "mAn" a kijelzőn
8. Set megnyom, kész

Jöhet a nyomás beállítás:

1. Set megnyom, amíg ki nem írja, hogy "P_1"
2. Nyilakkal P1 nyomás beállít (1. kimenethet)
3. Set megnyom
4. Nyilakkal P2 nyomás beállít (1. kimenethet)
5. Set megnyom
6. Nyilakkal P1 nyomás beállít (2. kimenethet)
7. Set megnyom
8. Nyilakkal P2 nyomás beállít (2. kimenethet)
9. Set megnyom, kész

y9au2mspr

Üdv.

Az egyik léptető motor meghajtóm nem működik(MSDD-80-5.6). Üzemi feszültség alá helyezve a zölt és a piros led másodpercenkénti ütemben villog. Semmi jelet nem ad ki a motor felé.Lehet valamit kezdeni vele vagy mehet a levesbe?

svager

Próbáltad rákötni a pc-re?
Van hozzá beállitó szoftver. A Klavió honlapjáról le tudod tölteni,lehet mutat valamit a diagnosztika.

y9au2mspr

Szia. PC-re nem tudtam rácatlakoztatni mert nincs rs232-es vezetékem hozzá. Milyen vezeték kell ehhez . Gondolomaz egyik fele usb a másik meg 6 pines rj csatlakozó.

svager

Nem kell mind a 6,elég hozzá a 4-es tehát az RJ11 (telefon csatlakozó).
A bekötése is ott van a honlapon.
Néhány hete én is futottam néhány felesleges kört.

y9au2mspr

Köszi. Honlap megpróbálom.

Kelepeisz Lajos

Inkább írok magánba.