Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Négyet is lehet , de akkor nincs reteszelve .
Kettőt össze lehet kapcsolni véletlenül !

Nagy Zoli

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy AC servom a hozzá tartozó Schneider Lexium05 frekiváltóval, LXM05AD10M2 a típusa hogyan tudnám ezt CNChez használni?

6rk75uezn

Igen,mert az egyik kapcsolónak mindég a nulla állåsban kell lenni.
(egyik kapcsoló a bal 2 dugaljat kapcsolná,a másik meg a jobb 2db ot).
Igy gondoltad ugye?

jani300

Szia !
Még mindig tartom a  #17732 ben írtakat !
Lehet 2 kapcsolóra 4 dugaljat is tenni , de az már nem felel meg annak a feltételnek hogy csak egy motort lehet működtetni egyszerre .

6rk75uezn

Akkor lehet én nem jól gondolom.(bocsi hogy csak ilyen kripsz-krapsz-ot rajzoltam)
Én igy:

nzwr4gyfk

Ha az egyik kapcsolo sincs 0-ban, akkor ket motor menne a frekivaltorol. En mondjuk nem lennek a helyeben, ez olyasmi lehet, mint ket novel elni. Egynel tobbet lehetetlen kezelni, sot, neha meg egyet is nehez. :)

Révész Richárd

http://www.tme.eu/hu/details/t0-6-8282_e/butykos-kapcsolok/eaton-electric/" TARGET=_fnew>VESZEL EGY ILYEN kibaszott kapcsolót oszt jónapot.
Rossz nézni amit csináltok.
Nem olcsó, de ha négy öt kapcsolót akarsz venni az sokkal drágáb lesz.

RJancsi

http://www.ganzkk.hu/magyar/kezi.pdf " TARGET=_fnew>GANZ kézikapcsolóban akár még olcsóbban is hozzájuthatsz (5. oldal -> fokozatkapcsolók)

RJancsi

6rk75uezn

1.Ilyen kibaszott kapcsolót biztos nem veszek 15 ér.
2.Ha rossz nézni akkor egyszerüen csak lapozz,vagy kattints!!

6rk75uezn

Persze,az egyiknek mindég nullán kell állnia,de ez nem gond.
Két nő??Az kérlek ........nem rosz dolog,csak össze ne vesszenek! :)

Révész Richárd

Igazad van.
De ha veszel kettő átkapcsolót az is ennyibe kerül.

RJancsi

Ha olcsón akarod megúszni, akkor vegyél egy db aljzatot a frekiváltó alá, és felváltva dugd bele azt a villásdugót amelyik cuccost használni akarod. Tudsz ennél olcsóbbat? [#papakacsint]

6rk75uezn

Igy használom kb 2 éve,csak már unom az át dugdosást ;)

Bencze András

Azért arra vigyázz majd, hogy forgó motort ne kapcsolj át mert esetleg a frekiváltód megbánja.
Ha mágneskapcsolót használnál a segédérintkezővel a reteszelés megoldható.