Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Tisztelt cnc-sek! Tud e nekem valaki segíteni?
Van egy DMU50T 1998 as marógépem millplus vezérléssel. S168+ hibakódot dob ki.
Hibaforrást nem tudom azonosítani.
Van e valakinek ugyanilyen gépje Magyarországon?
Mindenféle segítség érdekel.  
gegem42@gmail.com  +381638371370

Révész Richárd

Kéne egy kis segítség.
https://drive.google.com/open?id=0BxtZTuc7pX1eLWk5d2hqeGpqb3c" TARGET=_fnew>A képen lévő tranyót, hogy tudnám úgy bekötni, hogy +24V kimenet legyen belőle?

000000000

Az opto kollektorára A pont egy ellenállás n*1kOhm, ez megy egy PNP tranzisztor bázisára, emiitere a 24V ra és a kollektor lesz a kapcsolt kimenet, a tranzisztor emitter bázis közé szintén kell egy n*1kOhm ellenállás, típus a terheléstől függ, ha induktív pl relé akkor a kollektor föld közé dióda is kell, anód néz a föld felé.
Egy kép többet érne ezer szónál... de hát nem lehet felrakni.

Révész Richárd

Köszi.
Kb értem amit leírtál.
Ez egy PLC bemenetére fog menni.

Révész Richárd

000000000

Igen igy jó lesz.

Révész Richárd

Köszi mégegyszer.

ajpwg6jrn

Sokkal egyszerűbbet mondok. :D A képen látható jelöléseket használva: az optocsatoló "A" pontját (kollektorát) 24V-ra kötöd és az emitterét pedig a PLC bemenetére. Egy 100 -1000 ohm közötti ellenállást érdemes bekötni sorosan áramkorlátozónak.

Révész Richárd

Nem jó.
Kicsit pongyola volt a kérdésem megfogalmazása.
Ez az opto egy vegyszerszivattyúban van benne gyárilag, és vezetéken vannak kivezetve az opto lábai.
Ez még önmagában nem lenne baj, de több ki és bemenet van aminek közös a földje ( képen a fekete vezeték) és ez nem bontható.
Ezért volt szükségem valami egyszerű megoldásra.

djfgekywd

Valakinek van e tudomása EAROM íróról?
Van egy ER3400 EAROM és annak a tartalmát kellene áttenni egy másikba, mert hőérzékeny lett.

6rk75uezn

Irtam fórumon keesztül,ezek szerint nem ment el. :(

svejk

Úgy emlékeztem van PLC-s topic, de nem találom, így itt kérdezek.

http://dl.mitsubishielectric.com/dl/fa/document/manual/plc_fx/jy992d48301/jy992d48301j.pdf" TARGET=_fnew>Mitsubishi Fx0s PLC-ben szeretném használni a gyorsszámláló üzemmódot, de nem igazán igazodik ki az angol magyarázaton (4.11.1 fejezettnél kezdődik).

Pl. a C235-ös számlálót hogy is kell konfigurálni?
Fizikailag a X0 bemenetre kell kötni a jelet , de X20-ra kell hivatkozni a létrában???

Révész Richárd

Nem.
Az X20 mint egy engedélyező bement szerepel a példában.
Ha egy állandóan meghúzott bemenetet teszel a helyére akkor mindíg engedélyezve van a számláló.
Azt hiszem az "M1000" always on.

svejk

Aha! Köszi!

Majd még lehet kérdezek.

svejk

Valószínű akkor az M8000-lesz.