Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Szupi, működik!

Révész Richárd

000000000

Valaki!

Az 1N4007 diódának milyen helyettesítője kapható?

pbalazs

Biztosan kell az 1000V? Ha nem, akkor az 1N400x sorozat minden tagja jó lehet.

000000000

Köszi!
A 400 -asok milyen feszültségűek?
Gyári Kínai elektronika. Most próbálom kideríteni a feszt.  

pbalazs

Fejből nem tudom, de guglizz hozzá adatlapot, abban benne van az egész sor.

PSoft

000000000

Köszönöm a segítséget. Ezt le is mentem.

90 volt megy rá. Graetz -ben van a 4 db. Egy trafó után.  

Úgy tűnik az 1000 voltos csak azért került oda merd abból volt a Kínainak néhány száz kilónyi.  

somma

"Úgy tűnik az 1000 voltos csak azért került oda merd abból volt a Kínainak néhány száz kilónyi."

Vagy csak azért tartanak a LOMEX-ben is csak 1N4007-et mert az az összes 1N400X kiváló helyettesítője 2.50 - 3.00 Forintért darabját. :-)

svejk

Valamelyik szakmabeli fórumtársunk tudna [http://catalog.weidmueller.com/procat/Group.jsp;jsessionid=B1026383414F5A570728E86EB3B3E057?groupId=%28%22group38792229784608%22%29&page=Group]ezen kalapsínre szerelhető PE sorkapocs helyes használatáról útmutatót adni?
Maga a kalapsín használható  mint gyűjtősín?

djfgekywd

Igen, használhatod.

svejk

Köszönöm, Neked elhiszem. [#worship]

De azért szívesen olvasnék róla valami irodalmat.
Sajnos ezekhez a dolgokhoz én nem nagyon találok érdemi információkat, pl. biztos meg van határozva, hogy egy 35-ös kalapsín mennyire terhelhető hiszen mégis csak acélból van, és nem egy vörösréz sín vagy a  
http://shop.villamossagidiszkont.hu/termekek/11393/rez-gyujtosin-csavaros-16-os-mks1-63-9mmx6-5mm" TARGET=_fnew>sokcsavaros bronzszerű anyagból levő gyűjtősín, melyre legalább ráírják hogy 63A-t tud.

svejk

Hirtelen felindultságból kiszámoltam a réz sín keresztmetszetét, úgy kb. -az elkönnyítéseket figyelembe véve- 12,5 mm2
Egy magasított 35-ös kalapsín meg 1,5 mm vastag acéllemezből van és a keresztmetszete 95 mm2 mm.

Jó közelítéssel az acél fajlagos ellenállása 10-szerese a rézének, de ugye 8-szoros esetünkben a keresztmetszet, tehát jól működhet nagyobb áramoknál is.  
Feltéve ha megbízunk a sorkapcsok karmaiban.
De hát csak ki van ez találva...

szf

Igen!
A sín gyártója által megadott áramra, abban az esetben , ha nem adta meg akkor nem használjuk védővezetőnek.De villamos felülvizsgálatkor az ellenőr általában 63A-ig elnézi de ajánlja a megfelelő kialakítást illetve a papírral rendelkező kalapsín beszerzését. Olykor a neves gyártók sem adják meg a kívánt adatoka, de phoenix contactos az jó.