Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Köszi,igy gondolom én is csak az a ábra ....

djfgekywd

Egyébként van olyan, hogy csak DC12V-os. Ha nem világít akkor fordítod és kész.
A kínai nem igazán foglalkozik vele.
Az AC/DC esetén nincs jelentősége a polaritásnak.

djfgekywd

Egyébként a fényforrás foglalat részén 12V 50/60Hz felirat egyértelművé teszi, hogy polaritás független.
A SELV az egy teljesen más dolog.

6rk75uezn

Igen,de nekem nem volt egyértelmű,igy inkább kérdeztem.
SELV" = Safety Extra Low Voltage=Biztonságos, kisfeszültségű.

djfgekywd

ajpwg6jrn

Sziasztok. Használ közületek valaki GW Instek márkájú műszert/műszereket? Mennyire jók, megbízhatóak? Ma vettem a munkahelyre egy GW Instek szkópot és annyira megtetszett hogy vennék egyet magamnak is. Viszont nem sok infót találok róluk. Összehasonlítás komolyabb márkákkal elég kevés vagy semmitmondó infóval van. Esetleg ha valakinek van otthon komolyabb szkópja, jelgenerátora, akkor egy összehasonlításra szívesen elvinném ezt a szkópot. (2 csat., 100MHz, 1GSa/sec, 10M memória, 3,5 nsec felf. idő) Egy hasonló legalább 100MHz-es 1GSa-ös Rohde and schwarz, Tektronix, Agilent... neves műszerrel szívesen összehasonlítanám. Esetleg kalibrátorral vagy komolyabb jelgenerátor kimeneti jelét nézném meg. (Arra lennék kíváncsi hogy pl egy 1-5-50MHz-es mért jelnél mennyit csal a műszer amplitúdóban.) Ami nagyon tetszik benne hogy árához képest sokat tud és nagy a kijelzője. Tud FFT-t, egyszerre 27 paramétert tud kijelezni, és 300V-ig bírják a bemenet csatornái.

3ihs2v23

Sziasztok! Tudnátok ajánlani valakit aki képes viszonylag egyszerűbb elektronikai áramkört megtervezni? (Esetleg meg is építeni)

bagesz81

Sziasztok!
https://www.youtube.com/watch?v=vl0l-YldlOQ
Szeretném megosztani Veletek, hogy elkészült a gépem. Nagynehezen beállítgattam mindent, megcsinálta vele az első két munkámat.
És már meg is jött a baj.
Azt szeretném kérdezni, hogy okozhatja-e a vezérlő kisülését az, ha a vezérlő( kék kínai 3 tengelyes tb6560 3,5A) tápjának áramtalanítása nélkül újraindítottam a számítógépet? Mert sajnos ez történt.
És ezennel

bagesz81

Amúgy kettő TB6560-as füstölt el, ezeknek a motorhoz vezető vezetékek is vastagabbak, mint a harmadik. Vagy ez lehetett a gond? Volt már valakinek ilyen gondja?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ja!!!
És ezennel keresek egy 3 tengelyes vezérlőt megvételre..............

2rjw3gfi5

Van 1 felesleges példányom, már kicseréltem benne szinte mindent, aztán vettem egy pirosat, és azt használom...
teljesen működőképes, ha érdekel, hívj fel.

kaqkk007

Nálam is ez történt, szinte kísértetiesen Kicseréltem az egyiket kompletten a másikban az ic-c utána pár hónapig használtam , majd lecseréltem őket TB6600 ra azóta nem volt problémám  

bagesz81

De mi ennek a magyarázata? Lehetséges ez?
Köszönöm Zoltán! Mindenképp keresni fogom!

Motoros

Itt szinte mindenkinek van 1-2 kék hullája.
Én nem értek hozzá, de aki ért az valami olyasmit mondott, hogy bekapcsolásnál van valami logikai bukfenc és a kimenetek keresztbe akadnak. Ezt ki lehet kapuzni, de a kéknél talán az megoldás, ha max 24V-ról járatod, és nem hajtod max 3.5 A-ig. És a táp is jobb talán ha nem kapcsoló üzemű. De csak talán... Na meg a bekapcsolási sorrend sem mindegy.

bagesz81

Lehet még ezekkel a vezérlőkkel még valamit kezdeni, amin elfüstölt a tb6560, vagy mehet a kukába.

vjanos

Lehet rajta IC-t cserélni, kérdés érdemes-e szenvedni vele.
Ha kínából rendelsz óccót, nagy rá az esély, hogy hamisat kapsz.