Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

horcsab

Igen, ha a frekivátó max 42V-os, egyébként NEM. Ha nagyobb a feszről járatod , akor az átütési szilárdásga kevés!

6rk75uezn

Természetesen nem 42V szaladozna rejta,de ezt az átütést nem értem,a frekiváltó kimenetei (azok a csavaros vezetékfogók) mellet alig van egy kis vékony műanyag,ott nincs átütés,egy ikkorka csatlakozó aljzatnál meg 230V esetén lehet gond???

b4nm7gjvr

42V és annál kiesebb feszre használhatod, nagyobbra nem nagyon érdemes...

b4nm7gjvr

42V 16A -re jó a dugalj.... az 42x16=672VA
Ha 230V-ra használod akkor 672:230= 2,9A-es terhelhetőséget akaszthatsz rá vagy is ennél kisebbet!

b4nm7gjvr

IP44 védelem: A szilárd anyagok, azaz az 1 mm-es átmérőnél nagyobb szilárd testek elleni védelmet biztosítja. A víz behatolásával, azaz a fröccsenő víz ellen véd még....

2f428kduf

Az 230-on is tud 16Ampert. mert az amper melegít, de a szigeteléstől tartanék.

b4nm7gjvr

Az cs. érintkező nem 230V-ra van tervezve...

6rk75uezn

Most tegyük fel hogy 400V hoz használnám száraz korülmények között,mi baj lehetne??
Kimegyek már megnézem a hivatalos 400V os dugaljon a pólusok között mennyi távolság van és mennyi szigetelés,én valahogy nem tudom elképzelni hogy bármi baj lenne egy ilyen 42V os dugalj használata közben 230V nàl de még 400 nál sem.

b4nm7gjvr

Én nem vitattam az átütési szilárdságát egy olyan márkás csatlakozónál ahol alapból IP44 védelem van...nem azon kell aggódni.... Az Amperek jobban oxidálják az érintkezőket mint az átütési szilárdságon aggódjak.... Persze 400V 16A-rel már a szigetelés is átmelegszik hisz az érintkező műanyag házban van....

6rk75uezn

b4nm7gjvr

Mondjuk most látom a ház anyagát: poliamidok, melyek legtöbbje hőre lágyuló polikondenzációs műanyag.... akkor kár 42V 16A-nál nagyobbat rákötni....
FELEJTŐS!!!!

Kisamotors

Ez így egyáltalán nem igaz szerintem.

b4nm7gjvr

Nem !!!
230V esetén egy nulla és fázis van! Ezen 2 póluson lehet 2,9A.

b4nm7gjvr

Csak egy elméleti számolás volt, hogy kalkuláljon....a miértekre adott egyik válasz volt!

b4nm7gjvr

Mondjuk nagy marha volt aki hőre lágyuló műanyaggal csatlakozó alzatot tervezett...lehet az miattam bármilyen márkás is!