Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Nincs mit Szívesen , remélem láthatjuk majd a nyáktervet ...

fu86j8pwf

Sziasztok: olyan mozgásvezérlőt keresek, amit lehet PLC-ről, vagy esetleg mikrovezérlőről is használni. PL: a PMX-4CX-SA illetve ehhez hasonlót. Tehát a vezérlőnek van Step.Dir kimenete 3-4 tengelyre. Az utasításokat soros porton kapja. A mozgásokat előre is be lehessen programozni,(szumrutin) mint pl egy kör, ellipszis,... marása. (interpolár). továbbá egyszerű mozgások paraméterezve, illetve ezek láncolata, soros portról...Az említett cucc, utolsó darab, és nem is biztos, hogy teljesen fedi az igényeimet. Minden megoldás, segítség érdekel, ha valaki csinál ilyent, az is érdekel...

vc886isf9

Szép estét!

Azt szeretném megtudni, ha egy labortáp a szükséges 24V helyett 46V-ra transzformál lehet-e a tranzisztor az okozója?

Dakota25

Igen...Nem... izé....
Milyen labortáp? Melyik tranzisztor? Milyen transzformált?
De komolyan:
Ha fokozat nélkül állítható a kimenő fesz - vagyis sehol semmi 10v-20v-30v kapcsoló, akkor elképzelhető az áteresztő tranyó zárlata miatt ez a hiba. (Kevéssé hiszem, hogy egy labortápban simán, disszipatív úton átfogná magára valamit is adó gyártó a teljes kimenő tartományt.)
Tegyél fel valami infót, képet, leírást a tápról! Úgy talán lehet érdemi választ adni.

vc886isf9

Na igen a hozzá nem értésem felületessége, profiline 11224 ( nem biztos, hogy labortáp, csak így adták el) és a 2N3055 tranzisztor hibájára gondolok.

Dakota25

Sajnos nem találok róla kapcsolási rajzot, így nem tudok segíteni.
Annyit láttam, hogy 7kg, ezért gondolom, 50 Hz-es transzformátoros, disszipatív áteresztős lehet.
A 22V *12A disszipálandó teljesítmény meg elég durva egy 3055-nek. Akár el is pusztulhatott. Vedd ki, mérd meg! Ha mindenfelé vezet, összeolvadt.

s7manbs8

Ebből mit lehetne építeni ?

http://www.pwrx.com/pwrx/docs/pm25cla120.pdf" TARGET=_fnew>PM25CLA120

svejk

ha sok van akkor akár játékvárat is. :)

2f428kduf

Én 3A-est csináltam, de két tranzisztorral, még azok is melegednek, ha teszemazt áramgenerátoros módban veszem ezt ki.

s7manbs8

AC szervónak jó lesz lehet ... :)

RJancsi

Sziasztok! Hogyan lehetne egy "kisflex" (125 mm-es) fordulatszámát valami módon szabályozni? Van hozzá állványom és pár db HSS fémfűrész tárcsám, ami rárakható (de nem flexhez gyártották őket). A "gyári" fordulatszámmal nem merem kipróbálni. Alapvetően alu zárszelvényt és profilokat szeretnék vágni vele.

kaqkk007

Lehet kapni porszívó fordulatszám szabályzót a régebbi porszívókhoz szinte fillérekért .

RJancsi

Köszi, erre nem gondoltam! [#worship]

svejk

Nem igazán jó, alig lesz nyomaték.
HSS-hez ráadásul pár százas fordulat kell, mert különben gyorsan elég. Bár aluban talán nem.

svager

Azoknál a sarokcsiszolóknál  minek állítható fordulata annál ,hogy van megoldva?
Csak az elektronika más,vagy a motor tekercselése is.  
Azok kis fordulaton is jól tartják a nyomatékot,viszont melegednek is rendesen.