Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Gyati

Szia!

Gyári ipari vezérlőknél is használnak az előbb is ajánlott számítógépen is lévő csatikat. Nem húzódik ki mert össze tudod csavarozni a párjával, árnyékolt és sok pólusú, ráadásul olcsó és bárhol kapható.

http://www.viselelettronica.it/prodotti/controllinumerici/vsc1040dm/configurazioni/eng/" TARGET=_fnew>Itt egy vezérlő ilyen megoldással

s7manbs8

TNY256PN  IC kapható valahol ?

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

s7manbs8

Kösz, ott még nem próbáltam, máshol nem láttam sehol.

szabo janko

Szép Karácsonyt mindenkinek!
Megpróbáltam bekapcsolni léptető motorok mellé ajándékba kapott vezérlőt.(azért kaptam mert állítólag rossz volt) A típusa KOLLMORGEN P70360 Adat gyűjtés után kiderült hogy amerikai de működik 240 v-ról is a manuál is ezt mondta a típus alapján. Bekapcs  
pukkanás nem megy. A ledje pirosan világít ami hibát jelent. Nem értem mit rontottam el.
Mindenféle adatot letöltöttem hozzá ezek alapján csináltam mindent. Van e valami ötletetek?

djfgekywd

Akkor ez volt a füstbe ment terv?

Ha rossz volt akkor előtte miért nem nézted át, hogy mi lehetett a baja neki?

szabo janko

Kívülről nem látszott semmi. paraméterezni a saját szoftveréből lehet (PC-ről) amit le is szedtem a honlapjukról azt gondoltam ez nem lett  megcsinálva, tévedtem.

svejk

A tranzisztoroknak a kapcsolóüzem egy kényszer, nem arra találták ki őket.
Persze később rájöttek ezen használhatóságukra is és voltak tjpusok melyeket direkt ilyen célra fejlesztettek. Alacsony szaturációs feszültség és/vagy nagy sebesség pl. 2n2222.

Olyan védelemre amit írsz nem nagyon volt szükség, mert a B-E feszültség összemérhető a C-E, azaz a tápfeszültséggel, míg egy régebbi MOSFET Ugs feszültsége jó pár volt kell legyen mialatt a Uds akár párszor tíz mV is lehet csupán.

A másik ok pedig valószínűleg a karakterisztikájuk különböző meredksége.

ANTAL GÁBOR

Köszi : Eretnek módon pont egy 1000 V os 300A es bipoláris darlington modul  van az asztalomon . Jobban bízom benne mint egy hasonló paraméterű IGBT ben ...

g89ketty

Tisztelt Fórumtársak!
 Sajnos lecsúsztam az Amatőr által az 17363-ban elérhetővé tett (köszönet érte) könyvgyűjtemény letöltéséről. Kérném, aki tud segítsen BP (Budafok) környékén lemásolni, személyes felkeresésem alkalmával.
                Köszönettel: Geszti Sándor 0620/3969419

s5f8tmfv3

Szia! Ha nem sikerül a dolog akkor kiírom Neked lemezre, vagy újra feltöltöm. (igaz nagyon lassan megy felfelé nálam)

g89ketty

Bármilyen megoldás érdekel. Még várjunk egy kicsit, hátha adódik egyszerübb megoldás. Előre is köszönöm a Segítségedet. Üdv:GS

somma

Szervusz Sándor !
Küldtem egy SMS.

Üdv Matyi

g89ketty

Igen megkaptam, reggel hívlak. ilyen későn nem mertelek hívni. Üdv: GS

svejk

Béna vagyok...

Mi az alábbi csatlakozó emberi neve?
De most sürgősbe egy adatlap kellene méretekkel, hogy tudjak fabrikálni egyet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/connei_12.JPG" border=0>