Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Majd azért sípold ki nekem gyanús, hogy a csokinál is látható kék betáp vezeték nemes egyszerűséggel a 4 pólusú dugvillában a védőföldhöz van kötve a Z/S-val együtt. :(

fpd0kbd4

Nálad az igazság!!Igaz hogy dugvilla már nincs rajta,de a kontaktor behúzótekercse 220V-os,így meg is dőlt az én elméletem.

sanyi84

Megérkezett a kézikerekem. Szimmetrikus jelátvitelű a kerék, melyik az az ic ami normál jelet készít ebből a jelből?

s7manbs8

Devecz Miklós

Nem CNC, de hátha készített ilyent valaki.
Van egy 5x5x5-ös RGB 3D kockám.
25 oszlop, 3x5 szint.
Sajnos csak a kocka létezik, nem épített valaki egy ilyen kockát?
Kapcsolási rajz, esetleg valami vezérlő programra lenne szükségem, ha publikus.

Ha létezik ilyen, akkor magánban kérném, előre is megköszönve.

Sajnos a neten nem találtam elfogadhatót.

Kelepeisz Lajos

http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/?sf=led+kocka" TARGET=_fnew>Tessék a kért infó, remélem ezt kerested.

Devecz Miklós

Kösszi.
Ezeket ismerem, mindegyik egyszinű, nem RGB.

Kelepeisz Lajos

etc77f5nr

Jaj neharagudj, ez mégsem olyan amilyen neked kell :) Ezek külön címezhető ledek. De egyébként az "instructables" oldalon rengeteg kapcsolás van fent.

sanyi84

Köszönöm, rendelek is egy párat.

svager

Sziasztok

Használ valaki ilyen illesztő kártyát? PLC4x-G2

Sajnos nem boldogulok a PWM 0-10vdc kimenettel,beállítottam,de nem működik :(
Alapvetően már azt nem értem,hogy ez most a frekvenciaváltóból a +10v-ot szabályozza ,vagy a 12v-ból csinál 0-10v-ot?
Már végigtúrtam az egész netet,lassan már oroszul is megtanultam,de nem találtam értelmes választ.    
Ja még annyi infó,hogy UCCNC-vel használom és uc300-al,minden más funkció normálisan működik,így gondolom valószínű én vagyok a béna.  
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiO4e660OjJAhXM7hoKHQixAw0QFgggMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.purelogic.ru%2Ffiles%2Fdownloads%2Fdoc%2Fenglish%2FPLC4x-G2_eng.pdf&usg=AFQjCNHSSC5ORezs28jLv2tPFdE26Qcg_g&sig2=NQB12_nqYQ9WvNgsqrxbtg" TARGET=_fnew>plc4x-4g

Devecz Miklós

Erre én is rájöttem, sajnos.
Eddig bogarásztam a kapcsolást, nem az én esetem.
Az  "instructables"-t már kívülről fújom, de ilyen kapcsolást nem tartalmaz.
Ettől ilyen izgalmas.  
[#beka3]

zozo

Nem ismerem sem a kártyát, sem az UCCNC-t, de a doksit átfutva, kell neki a 12V külső táp, azután az UCCNC_ből a 14-es PIN-re kiküldöd a PWM-et. A PWM kitöltöttségétől függő a 0-10V feszültség érték.

re8jzm80a

Ki tudnátok segíteni egy kapcsolási rajzzal?
Egy síkköszörű keresztirányú mozgását építem át kézi meghajtásról elektromosra.A 12 voltos egyenáramű motor irányváltását szeretném megoldani induktív érzékelőkkel.A mechanikus kapcsoló sajnos nem sokáig bírta hogy az ütközők ide-oda ütögetik,ezért gondoltam hogy két induktív érzékelkővel oldom meg a dolgot de nem áll össze a kapcsolás a fejemben.