Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

u6p5jr23k

Köszönöm a könyveket!

Kristály Árpád

[#worship][#worship][#worship][#eljen][#integet2]
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!

Árpád

9a8r3iviv

Köszönöm !
Kellemes Ünnepeket!

9a8r3iviv

Küldök neked ingyen postaköltség nélkül csigafúrót 0.3-20-ig bármilyen méretbe 3db-ot, add meg a címed,és írj .
Üdv,
tomtoled

s5f8tmfv3

Igazán rendes Tőled, de nem várok semmit cserébe, jó olvasgatást! :)

s5f8tmfv3

Látom sokan letöltötték, még hagyom hátha lesznek akik az ünnepek alatt érnek rá foglalkozni vele.  
Akik megköszönték: Nagyon szívesen!

PSoft

[#eljen]

Saját munkád a gyűjtemény?

s5f8tmfv3

Vagy 10 éve szedegettem össze Béka oldaláról mielőtt balhé lett belőle és le kellett törölnie. Övé az érdem.

PSoft

Akkor...

Békának is köszönet érte!:)
[#wave]

ANTAL GÁBOR

A fémöntésben kérdezte valaki hogy a fetes Royer oszcillátornál főkört vagy a segédtápot kell e hamarabb bekapcsolni és  ment is a helyes válasz hogy a segédtápot.  Ezen az alapon egy kérdés. A bipoláris tranyók korában nem építettek a driverekbe un under voltage lockout áramköröket .  Manapság a fet és IGBT drivereknél szinte elengedhetetlen .  Ezek megakadályozzák hogy túldisszipáljanak az eszközök amikor feléled az áramkör  és még nem áll a rendelkezésre a megfelelő nagyságú vezérlő  feszültség . Miért nem alkalmaztunk  a bipolárisoknál ilyen védelmet ?  Azért mert más a gyártás struktúrája ? ( a teljesítmény fetek elvileg sok kis fet párhuzamos kapcsolása . De az IGBT az valójában  egy izolált bipoláris  Vagy az a titok nyitja hogy a bipoláris  EB dióda nyitófeszültsége sokkal kisebb mint a fetek threshold feszültsége és még jelentős áram is kell a kivezérléshez ?  
 ( én már tettem tönkre nagyáramú fetet az UV lockout áramkör hiánya miatt )

pisti73

Sziasztok!

Lassan hozzáfogok a CNC vezérlőm dobozolásához, olyan kérdésem lenne, hogy Ti milyen csatlakozókat használtok a bemenetekhez, gondolok itt a HOME, LIMIT illetve egyéb kapcsolókra, érzékelőkre.  

Én RCA csatikra gondoltam, nem tudom az megfelelő lenne e...

Szalai György

https://www.google.hu/search?q=rca+csatlakoz%C3%B3&newwindow=1&biw=1280&bih=709&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjKgr7iqPXJAhXEgA8KHeL3D4kQ_AUIBigB" TARGET=_fnew>Az RCA az hangtechnikai csatlakozó. (Ha egyre gondolunk.)
Ha csak egy jelér meg egy testvezeték kell, akkor még jó is lehet. Szerintem műhelykörnyezetre nem elég védett.
Nincs minősítve feszültségre-áramra, beázik, kihúzódik, és néha nem is elég egyetlen ér a test mellett.
Már gyakran elérhető hobby árú M12 csatlakozós ipari érzékelő és kábel is. Az összehasonlíthatatlanul célszerűbb, mint a háztartási cuccok.

vjanos

Én a http://www.hqelektronika.hu/hu/category/86003?q=mic&PriceTo=300" TARGET=_fnew>mikrofon csatlakozókat kedvelem - hasonló a Gyuri által linkelthez.
Jó, olcsó, 2-8 közti pólussal elérhető.

Használtam már http://www.hqelektronika.hu/hu/category/dsub_canon_csatlakozok" TARGET=_fnew>DSUB (VGA monitor) csatlakozót is.

pisti73

Először azt terveztem, hogy a bemeneteket egyenként kivezetem, ezért gondoltam az RCA csatikra, viszont igaz a beázásra nem gondoltam.

Akkor valószínű a mikrofoncsatikat fogom használni, így nagyon át kell gondolni a pólusszám kiválasztásokat... Viszont ezek az M12-es csatik tetszenek, igaz az áruk egy kicsit húzós...