Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

50.000 mikró 400 V az egy  kisebb aktatáska méret a saccolásom szerint

jeepatti

Használtak lenének... méret mindegy mivel hely az van  

Kapacitásban a 400 V os kondi 63 V on kb 1/4 vagy?

ANTAL GÁBOR

vakkantós pulikutya legyek ha értem a kérdést . Egy50.000mikrós kondi  400 voltos kondi 1 V on is 63 V on is és 400 V on is 50.000mikró. A benne tárolt energia az a E = 0.5*C*U négyzet szerint változik a feszültséggel  . De ha az üresjárási feszültséged 30V akkor a kondi arra fog feltöltődni és a képlet szerint energia tárolódik benne . Vagyis felesleges oda a 400V os kondi oda elég lenne a 30V os . Természetesen biztonságból nagyobbat szokás választani. Kár a 400 V os oda . Tedd fel az adok veszekbe és az áráért vegyél 63 V ost. Maradni fog egy csomó pénzed  

jeepatti

Új 63 V 33000 mikrós az 5000 ft

Ez meg pl 10 db 5000 mikró / 400V os lenne szintén 5000 ért
igaz túlméretezve, meg használt de melyik akkor a jobb választás?

ANTAL GÁBOR

Csak kötöm az ebet a karóhoz . Nézd már meg jobban azt a kondit .  Sok teljesítményeszközt szétszedtem már  ( frekiváltók inverteres heg trafók )  ) No ott a közbenső egyenáramú kör pufferkondiai szokásosan 470mikró 1500mikró . A te kondidnak ha 5000mikró akkor egy levágott nyakú sörösüveg méretűnek kellene lennie.  
 Meg kellene nézni hogy mekkora a hőosztálya meg meg kellene tudni hogy miért bontották ki . Ha sokat működött a kondi és meleg helyen akkor kiszáradt és megnövekedett a belső ellenállása valamint lecsökkent a kapacitása  Azzal pórul jársz . De ha leszereltek egy működő gyárat és kidobálták a frekiváltókat és egy barbár az alu hűtőborda miatt szétvágja az egészet akkor perspektívikus .  Megjegyzem mintha Lone Wolf is árulna nagy kapacitású kondikat  

000000000

Ne haragudj már, de ezt hol tanították neked?????

Sokaknak új ez az infó!

jani300

Minek kellene arra a co-ra ekkora kapacitású kondi ? Szinte rövidzár mikor elkezd töltődni .

B.Zoltán

Egy fázisú gépbe általában van 30-50000uF közötti kondi.Nekem egy 39000uF 40v van benne.
Kondi nélkül nem lehet vele szépen hegeszteni.  

jani300

Köszönöm ! Az enyémben is van kondi gyárilag , megnézem mekkora . Kisebbre emlékeztem .Soknak tűnt ötvenezer mikró .

ANTAL GÁBOR

A Co2 gépnek elvileg feszültséggenerátorosnak kell lenni . Ha 3 fázisú a betáp és graetz-el egyenirányítanak akkor olyan kicsi a hullámosság hogy nem is raknak kondit a gépbe. Más a helyzet az 1 f( hagyományos )  gépeknél ott jönnek a szinusz bakhátai . Kell a kondi . Van ugye az ökölszabály hogy amperenként jó 1000 mikró .  Nem irreális tehát a 39000-50000 mikró. Természetesen  egy inverteres 1f gépbe alig kell kondi a nagyfrekis energiatranszformáció miatt  beszerzésével

ANTAL GÁBOR

" beszerzéssel" törlendő ( megváltoztattam a mondatot és bennmaradt )

jani300

Köszönöm értem . De akkor 160 000 mikrónak kéne lenni :) Az én gépemben csak 2db 2000 mikrós van gyárilag ,igaz réz sínnel bekötve . Találtam egyből  egy 4700 mikrós elkót 100 voltra ,ráteszem próbára . Én mindig a középmegcsapolású kétutas egyenirányítást szerettem ,a kevesebb dióda miatt .

jani300

Akkor már kérdezek is egyet . A hagyományos ívhegesztőknek jót tett , egy a primerrel párhuzamos kb 40 mikrós fázisjavító kondi . A co nál ez nem fogja jobban terhelni a mágneskapcsoló érintkezőit ? Ezt már rég ki akartam próbálni ,csak macerás cserélni a mágneskapcsolót ,ha beég az érintkezője . Legtöbbet karosszériát pontozgatok , és sokat kapcsol .

000000000

Csakhogy a fojtóról se feledkezzünk ám meg!
Az se véletlen van a CO gépben.

s2k5ycubj

Egy jól méretezett fojtó a lelke a co gépnek,ha azt eltalálták akkor nagyon jó. A kondi segíthet,de ha nincs fojtó nagy kondi kell a szép varrathoz. Érdemes szkóppal ránézni hegesztés közben,hogy milyen a jelalak.