Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

szf

Nemrégiben egy új gépen a kivitelező 3db ellenàllàssal hoot létre 0 pontot.ezt kötötte be a nulla ponthoz.a magyar felülvizsgàló àtvette.

svejk

Köszönöm, nem én szerelek, csak kérték a véleményemet.
De azért az elég furcsa, hogy még nem hallottak ilyen ÁVK-ról, holott nap mint nap ilyen szereléseket végeznek.
Mondjuk azt többször tapasztaltam hogy elég fehér folt a frekiváltó a hálózati villanyszerelők körében.

svejk

Egyébként első találatra 22 ezer körüli árat láttam a Möller típusra, nem megfizethetetlen.
Pár évvel ezelőtt még 70 körül voltak ezek az "egzotikus" fajták.

szf

Nem csodàlom ,évente pàrszàz darabot üzemelek be nagyon egyszerű alkalmazàsokra és ugy neznek ràm mintha a holdról köttem volna pedig csak egy egyszerű elektromos szaki vagyok.Ilyenkor mindig azt gondolom,hogy a villamos mérnök unalomból jàrt az iskolàba.

szf

Havonta nagyon sok villamos anyagot veszek,szerintem jók a kedvezményeim segíteni akartam.

svejk

Még egyszer köszönöm, de nem vagyok kompetens az ügyben.

jani300

Ez érdekes . És mi történik ha kimarad egy fázis  ? Vagy lehet ezért is írtad ?

szf

Részletessen nem foglalkoztam vele.De érdekes volt ,hogy neves gyàrtó ilyet alkalmazzon.a magyar "szakember" meg nem foglalkozik vele.egyébként làttam màr lengyel 3polusú avk-t.

ANTAL GÁBOR

A 15909 re adta a választ . Vagyis a kivitelező létrehozott egy mű csillagpontot amit rákötött az ÉV relé nulla pontjára. Így korrektül működtethető a teszt gomb. Ha pont akkor amikor működtetni akarják akkor kimarad egy fázis akkor a műcsillagponton megemelkedik a feszkó .  Így kevesebb  jut a tesztre .Ha elég a relé leveréséhez akkor OK . Ha meg nem akkor meg úgy is tilos tovább használni a kimenetet mert gebasz van ( ugyanez akkor is igaz ha pont az a fázis esik ki amire a tesztgomb ellenállása van kötve )

svejk

Tényleg ha már itt tartunk okosodjunk még.
Ezeket az ÁVK-kat az üzemben milyen sűrűn kell ellenőrizni?
Biztos van erre is előírás.

somma

PSoft

A valamikori NDK-ban gyártottak csak segédkapcsoló avk-t is.
Nem is voltak munka érintkezői,ebből kifolyólag az összegző vasmag/transzformátor se volt benne.
Csak a hibaáram kioldó relé.
Egy külső gyűrű vasmagon kellett a 3f vezetékét/kábelerét átvezetni,és a hibaáram 1-2 menetes tekercsét kialakítani.
Ipari környezetben,3x500V-os szigetelt rendszerben,sokat építettem be belőlük annak idején.

jani300

Köszönöm ! Elsőre furcsának tűnt a mű csillagpont . Csak azért írtam .

ANTAL GÁBOR

Korrekt jó megoldás  ( bizisten egy pillanatra megfordult a fejemben) de minthogy Izsófalván egy volt Tsz raktárban szereltem nem volt nálam ellenállás.   Köszi az anyagot elmenettem ...

svejk

Mit is kell nézni azon a 40. oldalon?