Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

000000000

s7manbs8

Olyan számolós oldal van valamerre, ahol egy olyat tudnék számolni, hogy van egy hosszú vezetékem, amin azonos fogyasztású eszközöm van egyenletesen elosztva és ahhoz tud számolni, méretezni, tápkábel vastagságot, veszteséget, meg hogy mennyi is kell miből teljesítmény a tápláláshoz.  

Egy soros ellenállás hálót számolni kb. szimulálni.

Szalai György

Van, az Excel táblázatkezelő pl. erre is alkalmas.

s7manbs8

Valami kész weblapra gondoltam, elektronikaira. :)

s7manbs8

Na, ilyen hálózatra gondoltam.

http://kepfeltoltes.hu/view/141006/PICT2206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/141006/PICT2206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

svejk

Xenon inverterekkel foglalkozott már valaki?
A kollégám Hella-ja nem csinál semmit, nincs kiöntve, első ránézésre nem látszik rajta durva hiba.
2 db 2,2uF 400V-os SMD elko van benne, mérve jók, bár ugye ezek elég bizontalan konstrukciók.

s7manbs8

Tegnasp én meg monitort csináltam, kondi cserék, de nem indult be azután sem, a készenléti kijelző led se világít sehogy, nem indul be valami, vagy zárlat van a szekunder oldalon máég valami FET lehet kiment most szedem szét megint.

s7manbs8

Sőt van egy másik monitorom is, azt is lehet szétkapom, mert az is meghalt ...

nv5firipz

Biztosíték nem ment ki benne? Ami olyan mint egy ellenállás vagy mint egy egyenirányító. Nekem egy Samsungban az volt a hiba.

s7manbs8

Én is abban reménykedek, hogy nem kell rednelni hozá alkatrészt, csak valami ilyesmit kivert, jó lenne, hamarosan kiderül ... csinálom mindjárt.

g89ketty

Kössz szépen!GS

s7manbs8

Nem ment ki a bizti a 230 bemeneten, a szekunder oldalon sincs FET zárlat, valami más halt meg, azt hiszem itt feladtam ... most nem érek rá vele foglalkozni, nincs értelme.

s7manbs8

Ha valakinek van ötlete, mit nézzek még rajta, szóljon.

s7manbs8

Erre a hálózatra tudja valaki a megoldás képletét, integrált vagy ami kijön ebből, persze attól is függ, mi az adott és mit kell miből számítani ?