Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Olcsóbb is van persze.Én az első találati árat irtam.

morfeus

Szia!
A 2 hex fàjlnál jelölve van melyik melyik?
Mármint,hogy melyik hex kell pl:9999 méréséhez?
Mert gondolkoztam összerakom!

6rk75uezn

Ha összeraktad és jól működik én is csinálok egyet,persze majd lehet segitség kell hozzá.
Ami nekem el volt mentve régről az 16F886 Pic-el volt és jóval bonyolultabb a kapcsolás,úgy hogy az kilőve.

6rk75uezn

Én pl a Hall szenzort se látom azon az oldalon,nem is tudnám milyen kell hozzá.

morfeus

Holnap rendelek alkatrészeket hozzá tervezek egy kis  nyákot,ill remélem sikeresen be is épìtem a HEX-fájlt mert néha makacskodik az égetőm ergo lehet azt is kell vegyek egy Pickit2-t [#falbav]

morfeus

Illetve http://www.tacho.atw.hu/" TARGET=_fnew>Ez is egy megoldás lehet! kinek melyik tetszik!

s7manbs8

Na, de nekem mivel inkább atmega8 van itthon akkor ilyet építek inkább.

http://extremeelectronics.co.in/avr-projects/avr-project-atmega8-based-rpm-meter/" TARGET=_fnew>AtMega8 tacho meter

morfeus

Nem rossz csak AVR-t nem tudok programozni!

s7manbs8

Szerencsére én tudok, van proci is, de mintha PIC16F628-am is lenne egy darab, véletlen, de abból életemben eddig nem sokat használtam vagy 2-3 db-t talán. Meg az is jó, ha  a forráskód megvan, úgy ha nem tetszik valami könnyen személyre szabható a működés. :)

morfeus

Így van de mivel nem vagyok egy program író zseni ezért ez a része csak segítséggel megy !

xrd63aazf

Sziasztok!  
Elnézést ha rossz helyen kérdezek, de volna egy kédésem. Van egy 550 wattos 3 fázisu motorom amit szeretnék "lágyan" inditani. Nem frekvencia váltóra gondolok, valamilyen triak-os megoldásra gondolok. A kérdés, hogy lehetséges-e, vagy csak álmodozom. A jelenlegi motor meghajt egy kisebb körfürászt bordás szijjal és nagyot ránt induláskor. Elöre is köszönöm a hozzáértö szakik válaszát, útba igazitását.
Jimmy.

xrd63aazf

körfűrészt (angol billentyüzet)

6rk75uezn

Csinálj egyet nekem is légyszives,ha fasza lesz megveszem.[#worship][#eljen][#taps]

Rabb Ferenc

A tach-2.hex a 9999-ig mérő, a JP6283-1.hex pedig a 30 ezerig.

morfeus

Nem probléma a nyákot pikk-pakk meglehet tervezni hozzá,a program beégetése lesz a gond mivel a programozóm úgy néz ki,hogy behalt vagyis most kell szerezzek egy Pickit2 vagy 3-at!