Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

kisinas

Szia!
valószínűleg akad nálam a sufniban néhány darab porszívóból kiépített szabályozó

b4nm7gjvr

Triakkal egy fázishasítót szeretnél építetni, ahol indítás után a gyújtásszög automatikusan emelkedne? Anno terveztem és 10db-ot le is gyártattam Szalai György álltal linkelt mérnökkel, aki árulja őket! Én is Őt ajánlom!

6rk75uezn

Innen vettem és egyálltalán nem vagyok vele megelégedve.

svejk

Mondjuk a leírás inkább egy lelkes amatőrre vall, mint egy mérnökre. :)

6rk75uezn

Mérnök-től vettem egyet de nagyon nem vagyok megelégedve vele,beépitettem egy kis flex-be (Nem kinai,Metabo) és eleve 60%-ról kezd el felfutni,ja és kb 10 bekapcs után meghalt.Ez igy nem lágyinditó. :-(

6rk75uezn

http://www.jofogas.hu/magyarorszag/_raml_k_s_hat_rol__1500VA_15127487.htm

Ezt toroid trafóhoz ajánlja az eladó de nem tudom kisgépekhez jó lenne-e.

6rk75uezn

Porszivóba lágyinditó?Nekem nem szabályzó kell hanem egy normális lágyinditó.

b4nm7gjvr

Trafóhoz való lágyindító abszolute nem jó neked!!!!

Menetzárlat nincs a kisflexedbe? Az ugyanis kinyírja a lágyindítódat is!

6rk75uezn

Mérnök is erre gyanakszik,na most két kérdésem van akkor,lehet e menetzárlatos egy olyan flex ami kitünően üzemel?második hogy hogy tudom kimérni hogy menetzárlatos-e?

6rk75uezn

Már kezdek rájönni!! :-(

b4nm7gjvr

Mit jelent az hogy kitűnően üzemel? Ha egy hangyafinggal is jobban melegszik már lehet menetzárlatos és attól még üzemel a teljes leégésig...a márka nem zárja ki a hibát, hisz ami elromolhat elromlik...
az is előfordulhat, hogy gyári hibás alkatrésszel épatette a mérnökúr a lágyindítót, és 1-2 teszt nem hozta ki a hibát! javaslom cseréltesd ki vele és ha azzal is ez lesz, akkor jöhet a menetzárlat ellenőrzése ellenállásmérővel, az egymás melletti kommutátorszeleken egyenlő értékeket kell mérni.Ha jelentős eltérés van ,akkor a forgórész menetzárlatos.

6rk75uezn

Abszolult nem melegedik jobban mint 1 éve,pedig elég sokat használom.

b4nm7gjvr

Akkor cseréltessed ki a lágyíndítót!

6rk75uezn

Nem szivesen,az olyan lágyinditó amire azt irta hogy 60% tól indul annak nem sok értelmét látom,és még azt mondja a gyári is ilyen,Dehogy ilyen.

b4nm7gjvr

Valamit változtathatott rajta mert 0-ról pörgött fel a motor anno mikor én átadtam neki...

Amúgy egy kis flexhez mi a rassebnek lágyindító?