Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

A pilot áramot pedig relével kapcsoltuk le - nem bíztuk a gyárilag beépített ptc-ékre mivel azok melegedése gyújtási problémákat okozott + nagyon gyorsan koptak a fúvókák . Nem is értettem milyen elgondolás alapján találták ki ezt a ptc-s megoldást .

000000000

Alapból, ha 0...255, az 8 bit, de lehet tovább butítani is. Az elég, ha ki lehet választani, hogy 1...8bit menjen ki a soros portra? Pl 3bit-et választasz és akkor a 0-100% függvényében 8 állapot küldhető: S0, S32, S64, S96, S128, S160, S192, S224, S255 Nem tudom, ez így mennyire érthető. Valami kvantálás féleségnek nevezném.
És kell neki M3-M4-M5 is? Van valami leírás a sorosan küldhető parancsokról valahol? Csak a soros bemenete van?

xabi

Köszi a tippeket. Megpróbálok valamilyen stratégiát kitalálni hogyan tudnám a hibát kiszűrni.

1.) A CNC asztaltól függetlenül, de az asztal közelében vágok a plazmával. Ha lefagy a rendszer akkor vagy a hálózaton keresztül dolgozik vissza, vagy rádiós interferencia.

2.) Ha 1. próbálkozás ok. Akkor a gép asztalon kezdek el vágni kézzel, tehát nem a CNC-vel kapcsolóm a fejet. Ha lefagy a rendszer akkor valószínűleg az asztalon lévő földelések, vagy kábelek szednek össze zajt, vagy ugyancsak a hálózaton dolgozik vissza.

3.) Ha 2. ok. akkor minden végállás és motor kábelt kikötök, csak a plazma fejet kapcsolgatom ki-be.

4.) Ha ok akkor kötögetem vissza a kábeleket...

Eddig mindent megtudtam oldani, azt hittem már csak 1 hajszálra vagyok a működő géptől erre beütött a krach

000000000

http://elm-chan.org/works/smc/report_e.html" TARGET=_fnew>Ezt kellene idomítani? Kár, hogy 2313-ban lakik. Egy mega-val jobban lehetne variálni... :S

guliver83

Nem tudom pontosan talán ez a továbbfejlesztett változata http://sufnicnc.com/SMC.html" TARGET=_fnew>SMC Dc szervo

f7dmzwfr6

Lajos, ez egy ilyen világ. Tudod, ha van rajtad sapka...

Vagy emlékszel biztos, a gépházban kötelező volt a sisak. De Vince azért is meg akart büntetni, mert a múltkor úgy vélte, hogy akkor nem volt rajtam sisak.
Indokot tehát találhat az Időkép is :D

VighLajos

Itt dolgoztál, vagy dolgozol?
Ki vagy te?
[#wave]

VighLajos

...most is kötelező...

000000000

Először nekünk is táncolt a gép minden gyújtás közben és után míg meg nem oldottuk rendesen az árnyékolást és szűrést .

f7dmzwfr6

VidámLajcsi!!!!!! KAVINTON!!!
(HA4WV) :D :D :D :D

VighLajos

VighLajos

"Lesüllyedtél" a hangfrekvenciás tartományba?
[#nevetes1]

istvan58

Ez mind Ok,
De itt ugy emlékszem max 300V-rol van szó,  ami nem igazán nagy feszültség. Ennyit a legmezeib ellenállás is kibír.

Szalai György

Bizony igaz, hogy Lovi #15640 bejegyzésében csak 300V AC feszültségről esett szó, ami a szabvány szerint kisfeszültség tartományba esik.

Azért svejk #15676 írását (Amihez kapcsolódtam a  #15679-ben) mégsem éreztem nem ide illőnek, mert az elektronika mára a pici dolgok világa lett, (SMD) és ahhoz képest a 300V szerintem jelentős feszültségszint.
Ezért gondoltam azt is fontosnak, hogy párhuzamot keressek a feszültség és a méret között.
Az ellenállás gyártók a kicsinél is kisebb típusokra csak 50, 100, 150, 200V maximális munkafeszültséget engednek meg.
1W terhelhetőségtől felfelé már eléri az 500V-ot, ezekre már rá merném bízni azt a 300V-os méréshatárt.
Csak hát ez meg már jóval nagyobb teljesítményű, mint amit egy ilyen mérőosztó vagy előtét megkíván. A mérete is vaskos egy kicsit egy ilyen kis pöttöm műszerecske mellé, ezért talán kedvezőbb lehet a 150V-os SMD-ből sorba kötni hármat.
Gondoltam én, de kinek hogy tetszik.

f7dmzwfr6

Nem Lajos, hanem évekig hangfrekvenciás elektronikából éltem. Ez most sincs másképp, bár van benne bőven 1 GHz környéki RF is...
Most pedig CNC-vezérlés is bejött, bár a kevés idő miatt ezt nevezzük hobbi szintnek... :D