Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

kisinas

Szia!
próbáld meg ez alapján  
http://elektrotanya.com/?q=hu/lcdjav_index" TARGET=_fnew>hátha találsz valami okosat

iiidyyiy3

Nem tudom milyen monitor és táp, de kell rajta lennie vezérlő IC-nek. Keress adatlapot, és  ellenőrizd a lábán a tápfeszt. Ebben az ágban szokott lenni egy pici (47-100uf) elko, ez is kiszárad és emiatt nem indul.
Ha ad ki magából valamilyen hangot, abból is lehet következtetni hibákra.

Devecz Miklós

© technixx
© Rabb Ferenc
© Áts László

Köszönöm a segítséget, úgy látszik megoldódik eredeti vezérlővel (néha megéri a talikra is járni)  
[#wave][#worship]

s7manbs8

Kösz a tippeket, weboldal linket, majd beszámolok a fejleményekről.

s7manbs8

Hopp, beugrott egy ötlet, azt hiszem ki tudom számolni d feladatot ... de most előbb a monitort próbálom megcsinálni.

s7manbs8

A 230V utáni egyenirányított fő kondija van meghalva, nincs kapacitása, nem csoda, hogy nem indult be.  

A szekunder oldali púpos és többi kondi is már ki lett cserélve, legalább azok is megújultak. Igencsak ez lesz a hibája, csak nincs kondim itt most belevaló, így majd akkor derül ki, ha idekeveredik egy 100uF/400V 105 ° 32mm magas, 18mm átmérőjű, 7.5mm lábközű kondi. :)

s7manbs8

Úgy derült ez ki, hogy megmértem a szekunder oldalon mi jelenik meg a tápnál, kiderült, hogy semmi, majd ezután a 230V bemenetnél ennél a kondinál megmértem mennyi a feszültség és DC 220V-jelent meg sima műszerrel, mondom magamban itt valami nem stimmel, azért vagy 300V körül kéne neki lennie ... ezután kiforrasztva megmérve kapacitás mérővel, a kapacitása 1uF se volt.

Szalai György

Engem is érdekelne a megoldás.
Bár gyakorlati hasznát még nem tudok elképzelni.

000000000

Üdv!

Esetleg valaki tud e infót az alábbi léptetőmotorról adatlapi szinten?

vexta c7904-9212k

A nyomatéka érdekelne

s7manbs8

Egy Panasonic SA-AK200 féle mini hifi toronyhoz magnó részhez alkatrész és CD részébe, szíjak stb. vagy fej egység beszerezhető, valaki tud ilyenre linket hol kapható hozzá alkatrész ? CNC-zés közbe jó lenne hallagatni rajta ezt-azt ...

rbbhbyvfs

hqvideo.hu szíj biztosan van, komplett fej is talán, de nem biztos, hogy megéri....

Borcz

Sziasztok!
Keresek segítséget CNC vezérlés összeállításához. Kezdő vagyok a CNC-zésben és sok kérdésem lenne. Rajzot tudok olvasni (elektro technikus végzettségem van). Aki tud segíteni azt megköszönném. Ha tudom meg is hálálom :)
Üdv
Gábor

Kelepeisz Lajos

Jó estét!
Van egy a képen látható vezérlőm, bekarikáztam rajta egy úgynevezett áram mérési pontot, valaki tudja hogy itt mikor kell mérni és hogyan, direktbe kell az árammérőt rátenni, valaki tud valamivel több infó mit ami a panelon van?
http://kepfeltoltes.hu/141014/__KGrHqV__mEFIF_ooJ_NBSDE7_w8cw__60_12__1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

rbbhbyvfs

Valószínűleg az áramfigyelő ellenálláson eső feszt kell azon a ponton mérni, így az ellenállás ismeretében egyszerűen számolható az áram.
Ha ismert a vezérlő típusa, akkor gondolom leírás is lesz hozzá, ez egy TB65xx-nek kinéző valami lehet. Ránézésre az a 3-3 db ellenállás párhuzamosan kötve lesz a figyelő ellenállás.