Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Szia Levi!

Először is,légy üdvözölve...
Tényleg tudsz írni!:))

"Béla ! Várnám a linket."  

Mikor du.beszéltünk,egy apró dologról nem beszéltünk.:)
Mégpedig arról,hogy...hova is menjen az a link?:(
Most már tudom!:))...és megy is.

Még egy valami...
Nézz be a http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1114881570" TARGET=_fnew>Mach3-as topic-ba!
Ott a(z)egyik lehetséges megoldás a problémádra.
[#wave]

s7manbs8

Kösz, ok, hogy a táp hogy áll fel, csak utána a  proci mit csinál, arra lennék kíváncsi az utána következő folyamatra. :)

svejk

Az Isten áldjon meg mindkettőöket, vagy inkább teljesüljenek a kívánságaitok a hobbytokban!
 :)

PSoft

Áááá!

Nehogy belekeverd!:)
Eddig én...jól elvoltam nélküle!:)

Csak az...http://szamos.elindulo.hu/az-uttorok-12-pontja" TARGET=_fnew>Ötödik pont...
[#vigyor2][#wave]

PSoft

Azért,Te se panaszkodj!:)

Ha minden kívánságod így teljesül a későbbiekben is...:)

Nálam a cucc!
És mindjárt egy..."stereo" kivitelnek örvendhetsz.:))
Köszönhetően  © Levin,és kollégái hathatós közreműködésének.

Nézd az előlapot..."csókolomot" köszönhetne neki sok fórumtárs.:)
Gyönyörű,tekintélyt parancsoló példány.
2x127V-os kivitel,ki is próbáltam...
A két tekercset sorba kötve,kellő amplitúdóval rezeg mindkét 50Hz-es nyelve(és még az előtte lévő is, picit).

Most,csak pár kép "külsőleg",de ha megengeded szétveszem,és...
Megmutatom pár fotón a belsejét is a boncolósban,mielőtt csomagolnám.
Ritka egy "állatfaj" ez mostanában.:))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%e1s/Boncol%e1s_rezg%f5nyelves_frekim%e9r%f5/IMG_2446.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%e1s/Boncol%e1s_rezg%f5nyelves_frekim%e9r%f5/IMG_2448.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%e1s/Boncol%e1s_rezg%f5nyelves_frekim%e9r%f5/IMG_2456.JPG" border=0>

s5f8tmfv3

De jó, ilyent még nem láttam belülről.

svejk

Ej, de sirály!  
 [#finom]

svejk

Kérdés a gyakorló villanyszerelőkhöz!

Adott egy kisipari műhely ahol különféle tevékenység folyik, különféle gépekkel.
Teljesen új bekötés, új elosztószekrények,  
minden egyes gép külön 30mA-os ÁVK-n keresztül táplált.
Valóban létezik ma olyan idióta szabály, hogy nem lehet ilyen helyen 30mA-osnál nagyobb értékű ÁVK-t alkalmazni?

Már csak azért is gyanús, mert amikor mondom a fickónak, hogy az egyes gépeknél cseréljék le  az ÁVK-t legalább szelektív típusra amelyek eltűrik a frekiváltókat, csak nézett mint Rozi a moziban, hogy Ő még olyanról nem hallott.

A frekiváltók gépkönyveiben 100-300 mA-os típusokat ajánlanak.

frkdv6dyr

Valami hasonlót mondott nekem is a villanyászom. Kötelezővé tették a használatát ha jól emlékszem 20A felett, és nekem is 30mA-est mondott. De gondolom, hogy miután átvették csak ki lehet cserélni nagyobbra.

szf

Igen előiràs a 30mA.De vannak olyan tipusok amelyek jók a frekivàltók elé.

svejk

Hihetetlen, hogy ilyen szabályokat hoznak... :(

A Möller PFIM-63/4/003-U típust néztem ki, ezt akarom nekik ajánlani.
Esetleg más bevált típust tudsz ajánlani?

000000000

Egy frekiváltó elé miért is kell ÁVK???

Vizes környezetben dolgoznak azok a gépek, vagy pékség esetleg?

Mert egy fűrészgép elé biztos, hogy nem kell ÁVK.

Ennyi erővel egy 30kW-os marógép elé is tennétek?

Az érintésvédelmet az EPH biztosítja, ha az megfelelően van kialakítva.

Ha dugaszos a csatlakozása, akkor a dugalj elé kell ÁVK ez igaz. De ha fix bekötésű akkor ezt semmi nem indokolja, hacsak a víz nem.

Egyébként a max30mA igaz, kivéve magyarországon az építőipart a betonkeverők miatt. Itt a 100mA még elfogadott. De külföldön nincs ilyen. Ott 30 max mindenhol.

szf

Igen.Ezt a tipust is szoktam hasznàlni.Ha nem hibàs a frekivàltó akkor nem lesz vele gond.
Egybként én minden esetben hasznàlok valamilyen àvk-t.Ha esetleg újonan  veszed akkor megnézhetem milyen kedvezménnyel tudok neked beszerezni.

ANTAL GÁBOR

Egy ide kapcsolódó kérdés :  A minap szereltem egy 3f ÉV relét egy vizes gyémántvágó elé . A gép nem igényli a nullát. A betáp 4 vezetékes  ( 3f + PE ). A motorhoz is ennyi vezeték megy . Miként lehet az ÉV relé teszt gombját működtetni ? A teszt gomb a nulla és az egyik fázis közötti feszültséget használja. De nincs nulla  . ( gondolom többen kitalálják a kényszer megoldást :  Az ÉV relé betáp oldalán a nulla pontra rákötöttem a PE t ) természetesen a nulla nem lett  tovább vezetve )    Megtűrt ez a megoldás vagy kötelező a 3f +0+PE ?

svejk

Egyes gépek nem helyhez kötöttek, így 3 fázisú dugaljzatról tápláltak, ezt valóban nem írtam.

Pont jó példát említettél egy fémszalagfűrész, melyben a fordulatszámot frekiváltóval állítják, de a hálózathoz szabványos 3 fázisú dugaljzaton keresztül csatlakozik. Ráadásul még hűtővíz is van a gépen.

A lényeg az, hogy akkor valóban 30mA az előírás ilyen esetben...

Tehát ha nem válik be a szelektív érzékenységű Fi-relére való lecserélés akkor egyedüli megoldás a fix telepítés lenne?