Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Omronnak egy régebbi típusa.Sok gépbe rakták fénykorában.
Amit én írtam azok újak és ingyenes a fejlesztői környezet.
Mondjuk az omron elég emészthető és a CQM1-hez magyar programozási leírás is fellelhető.

000000000

irhatnál többet menyikre gondolsz?
régi és ujak családok mibe külömböznek pl?

jani300

Üdv ! Pár hónapja egy fűtés automatizálás kapcsán én is elkezdtem érdeklődni a PLC iránt .
Igen olcsón hozzájutottam egy öreg Telemecanique TSX 17 hez , de úgy néz ki már túl öreg típus .
Egyenlőre csendben figyelek  gyűjtöm az infókat .

Révész Richárd

http://www.dialcomp.hu/?mod=webshop_product&cla=webshop_product&fun=product&pid=123&wid=83&flypage=flypage_default.html" TARGET=_fnew>Nézd meg ezt
Az oldalon valahol árlista is van.
Ez egy egyszerű miniPLC.Elég sok mindent tud.

Az omron az egy más kategória.Hogy a régi és az új típusok közt mi a külömbség azt pontosan nem tudom leírni, de nyilván mint mindent állandóan fejlesztenek.
Ha neten rákeresel mondjuk a CQM1-re és a CJ2M-re az adatlapokat böngészve kiderül melyik mire képes.

Révész Richárd

Hát az nem nem mai gyerek.
És az a rossz francia fejlesztői környezet....[#gun]

000000000

Régi szériáktol azért is félek mert igen sok modul kell egy rendszer felépithez hogy müködjön  bövitök stb ez nem kis pénz és sok csalodás hogy még mi kell hozzá hogy elinduljon és müködjön és a pénz csak benne fog álni elöbre nem jutok vele ami a cél.....

Amit ajánlasz miniplc ilyesmire gondoltam nagyság redben ilyen mini plc moller dögivel van eladó nem tudom mért is pedig elég jo gyártó energetikai cucokba!

jani300

Jó lenne az játszani , ha legalább rá tudnék nézni számítógéppel . Találtam programot is hozzá ,de feladtam ,csak lesz amivel tudok kommunikálni . Már szinte nyár van muszáj lesz valamit dolgoznom is , mert teljesen csődbe megyek .

000000000

Sajnos bele lehet szaladni az ismeretlenbe és sokba is kerül aztán mert rajtad marad az ilyen cucok...

jani300

Nem fogok sokat rákölteni . Közben kiderült hogy a fűtéshez sem igen tud többet ,mind az időrelés megoldások . Én is szeretném ,próbálgatni , megérteni a logikáját .

Révész Richárd

Vettem egyszer egy omront használtan nagyon olcsón.bedobtam a srokba mert épp akkor nem kellett semmire, csak olyan olcsó volt, hogy nem lehetett otthagyni.
Egyszer csak elővettem, pár órát játszottam vele és megdöglött.Sajnos ilyen a használt cucc.
Az nekem sem tiszta, hogy a moellereket miért árulják dögivel.

Révész Richárd

Ha nem titok, mi az elgondolás?

jani300

Olcsó és jól automatizálható apríték égető , fűrészporral jelenleg .  Már írtam róla . Egyszerű mechanikus adagolás vezérléssel is működik . Füst hőfok érzékeléssel , mikrokontrolleres vezérléssel lehetne javítani , de még csak próbaüzemnél tartok , tesztelem a technológiát eddig nagyon jónak tűnik .

000000000

APB PLC volt már dolgod ép ezt ajanlod?

Révész Richárd

Révész Richárd

Sokszor használom kisebb feladatoknál.A maga kategóriájában meg vagyok vele elégedve.
Sok mindent tud az árához képest.