Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Vezérlő megy 11-70V-ig, motor rajta 24V-os, és adok neki 35V-ot. Ha kézzel megforgatom a motortengelyt, elindul.

000000000

Egyik hibalehetőség: nem jó a hall szenszor sorrended. Cserélgessed a 3 csatornát, van pár variáció, de lesz egy jó is köztük.

000000000

PLC  tanulási szempontbol milyen plc gyártok az elterjetek az iparban?
SIEMENS, OMRON, FESTO, SNEIDER,MOELLER?
aki othon van plc ügyben!?

000000000

Azt már az elején próbáltam, néha csak remeg a motor, bepörgetni se lehet. Más sorrenddel meg semmit sem csinál.
De meg van a bibi, egyik hall megdöglött.

nonopapa

Szia.
Siemens Omron az elterjedtebb,de ritkábban találkozhatsz a többivel is,erősen gépgyártó függő.

000000000

szia!
milyen modelt ajánlasz kezdésnek ami használtan olcson be lehet szerezni tanulás céljábol?
mi az elterjetebb  kezelö szoftver pcre siemens és omronhoz?

ebalint

Nem tudom mennyi "elképzettséged" van ebben a témában, vagy hasonlóban.

Nekem nem túl sok, de én az OMRON-t tartanám jobbnak az esetedben.
Elég olcsón lehet hozájutni ilyen-olyan PLC-hez és programhoz amivel az alapokat el tudod sajátítani.

De ismerni kellene a célt is.

ebalint

.."elképzettséged" .. előképzettség akart lenni.

000000000

vilanyszereléshez lenne tásitva a plcs elképzelés (karbantartói)
önképzési alapon!
Nekem most nincs felesleges 2 évem éretségizni hogy plc programozásbol külömbözetit tegyek igy marad az önképzés !

000000000

"Elég olcsón lehet hozájutni ilyen-olyan PLC-hez"  
Legyen igazad eben a mondatban de omron horror haználtan is vagy csak én kerestem rossz helyen?

svejk

Révész Richárd

Szerintem először valami egyszerűbb programozható relével kezdj.Azon megtanulod az alapokat és könnyebb lesz megérteni egy komolyabb PLC-t.
Másrészt villanyszereléshez pocséklás egy omron.
Manapság már olcsón (25-30 ezerért) lehet venni programozható reléket, igaz ezeket nagyrész funkcióblokban lehet programozni nem pedig a sokak számára kegvelt létrában.

000000000

Létrás programozás lene a lényeg ami az összes alapja...
Hát azért nem olcso legalábis nekem 25-30 ezer!
Na meg ezek a régiek nem elavult redszerek bármit rásoznak manapság!?

svejk

Mennyit akarsz rászánni?
Van egy alap CQM1-em két bővítővel.

000000000

Tényleg uj nekem plc tudnál töbet mondani rola?
nekem az elvárásom plc vezérlö megfelelö programozo kábel és szoftver(megszerzek) tanulási célra kell!  
CQM1 mi is ez?