Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Még annyit fűznék hozzá, hogy többnyire úgy hajtják, hogy egyenirányítják a hálózati feszültséget és puffer kondi után tranzisztorral szaggatják a jelet.

svejk

Amilyen mikrovezérlővel csinálod, annak a gyártónak van biztos egy csomó applikációja.

A Microchip tele van ilyenekkel.

s73tgf9vg

Igen tudom, de nekem pont a kapcsolás másik felére lenne szükségem, valami ilyesmire.
http://s.eeweb.com/members/umair_aftab/discussions/2013/02/26/2-1361889932.png" border=0>

besirkyjh

Szia  

Mielött belebonyolodtok , félve kicsit de ird le az alkalmazási területet is :)

000000000

Azért egy ekkora nagy teljesítményű motornak a végfoka nem gyerekjáték (330-340 V sín feszültség!!!). Az ilyen móricka rajzokat feljtsd el, komolyabb IGBT és annak meghajtó áramkörére, és tranziens védelmi megoldásokra lesz szükséged. Épp mostanában dolgozom egy ilyen projekten is, hozd el a motorodat, és megpörgetjük.

s73tgf9vg

Na előbb Zoli kérésére írom, eszterga főorsónak szánom!
Ezt látom, hogy túl primitív, ha ennyire egyszerű lenne, mindenki ilyet használna.
Hol laksz helyileg Tibor? Esetleg nem látogatsz el a Debreceni találkozóra? Én odavalósi vagyok.

000000000

Ha nem lenne az a fránya 220 km Debrecen és Bp. között, szívesen mennék.  
Meg egyelőre ahogy látom, alig van gépkiállító, ami a lényege lenne egy ilyen kiállításnak. Bízzunk benne, még sokan jelentkeznek saját építésű CNC gépekkel.

s73tgf9vg

Ha elkészül a vázam addigra akkor egy kompletten működő 3 tengelyes szikraforgácsolót viszek a kiállításra, plusz egy mini CNC esztergát, ha nem akkor csak a szikraforgácsoló elektronikáját.
Remélem ez meghozza a kedved az utazáshoz :)
Egyébként mi is járunk néha Budapestre, ha esetleg megyünk akkor megpróbálok előtte egyeztetni veled!

Kristály Árpád

Szia Tibor45!

Holvan már az a régi szép nyár....

Kristály Árpád

Sportcsarnok sok sok géppel...

f7dmzwfr6

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy van-e valakinek egy cseh gyártmányú elszívóhoz kapcsolási rajza?
Típus: sos am 121.3.bp/cj

Révész Richárd

Nem hiszem, hogy bonyolult lenne.Csinálj fotót és dobd fel ide.
Amúgy mi a gond vele?

xfg6v697j

Sziasztok.
A véleményeteket kérném,azügyben,hogy két PC tápból való azonos paraméerekkel rendelkező 12V-os ventilátort lehet e sorbakötve 24V-ról üzemeltetni?

Valahol azt hallottam,hogy nem ajánlótt ezeket sorbakapcsolni valami miatt.

svejk

Ha stabil a 24V-os táp, akkor biztos ami biztos alapon köss párhuzamosan a ventikkel egy-egy 13-15V-os Zener diódát, az 1,3W-osak közül, illetve egy-egy 100-470 uF 16V-os kondit.

xfg6v697j

Nem stabil,csak egy trafó,meg egy egyenirányító.
Szerettem volna meguszni plussz alkatrészek nélkül,mivel holnap nincs nyitva a kacatos bolt.

De úgy tudom,hogy van valami sajátságos adotttsága ezeknek a ventiknek,ami miatt sorbakötve nagy az esélye a tönkremenetelüknek.

Esetleg pjárhuzamosan kötném,és ellenállást tennék eléjük,csak 0.28A-esek?
Nagy vattértékű ellenállás akad itthon.