Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Nagy eséllyel nem fognak tönkre menni, de legalább 1-1 kondit tegyél párhuzamosan, hogy legyen miből táplálkozniuk.
a feszültségkiegyenlítést meg majd megoldja a két egyforma venti.

xfg6v697j

Ok,köszönöm.

5bzs27u7

Üdv  csapatnak!

Tudja valaki, hogy a H1 Magi féle vezérlőnek van használva a LPT 8-9 bitje?

xfg6v697j

Nincs.
A Kimenetek közül csak a,2,3,4,5,6,7,14-es pineket használja.

5bzs27u7

Köszönöm...

bujjpdu4f

Szervusztok!

Nem tudja valaki véletlenül hogy egy Vexta 2fázisú stepmotornak mi a vezeték kiosztása?
Piros, Kék, Fekete, Zöld vezetékek vannak.
Nem tudom lebontani a szöghajtásról, de jó lenne kipróbálni.

Előre is köszönöm.

robokacsa

sipolós műszered van?

s7manbs8

Csak 4 vezetéke van ? Akkor nagyon egyszerű, mert 2 eset van, rádugok bármelyik 2 -2 vezetéket a bipoláris vezérlőre, ha nem mozog, akkor átcserélsz 2 vezetéke, egyiket az egyik kimenetből a másikat a másikból véve. Ha akkor se megy, akkor pedig az egyik oldalról a másik még nem cseréltet cseréled ki az előző helyett.

Kristály Árpád

Egyik megoldás...
Kézzel összeérinted a vezetékpárokat és közben kézzel mozgatod a moci tengelyét...amikor jóval nehezebben megy az a tekercspárja!

bujjpdu4f

robokacsa:
Szereztem multimétert!
elektron:
Jó kis sakkozás lenne. :)
Kristály Árpád:  
Mivel csigahajtómű van rajta és nem tudom leszedni, így kicsit nehéz lenne tekergetni.

Köszönöm mindenkinek a segítséget/ötleteket!
Végül is a multiméter nyert a párok meg vannak.
Piros-Kék, Zöld-Fekete.
Gondolom a Piros+, Kék- és a Zöld+?, Fekete-?
Ha jól tudom a melegebb szín a pozitív és a Fekete meg általában a DC körökben a negatív?

Kristály Árpád

[#wow1][#rinya][#worship][#worship][#worship][#integet2]

000000000

A két utolsó sorodat felejtsd el gyorsan.

bujjpdu4f

Elfelejtettem! :)

bujjpdu4f

Megoldódott a 4.tengely dolga, bekötve, működésre bírva. Már "csak" be kellene állítani a pontos mozgást, tengelyt készíteni hozzá amire tokmány megy és tokmányt venni.

KBalázs

Szerintetek sima epoxy (Uverapid pl.) ragasztó mennyivel rosszabb hővezető mint a direkt erre kitalált hûtôborda ragasztó (gondolom szintén epoxy), mármint abban a rétegvastagságban amit  felkennék a 3d nyomtatóm motormeghajtó IC-k hátára? Merthogy nincs ilyen hûtôborda-csodakencém.