Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Szia!
Mikor megláttam a sasokat egyből eszembe jutott hogy valahol láttam már ilyent, mégpedig a Litéri 120/400-as állomásba, épen Fam küá-t mentünk kialakítani, és ott csücsült a vezérlő pulton.
Nem tudom hogy jól emlékszem?

PSoft

[#eljen]

Jól emlékszel,oda repült az egyik!:)

000000000

Még csatlakoztatni se kell, csak egy kézi amatőr rádión nyomni a PTT gombot a vezérlő közelében és a legtöbb ilyen hobby cnc gép megőrül. [#hehe]
Ez ki is próbáltam egy Leadshine léptetőmotor vezérlővel, és iszonyat hangok jöttek ki a motorból.  
Pedig a vezérlőn csak a táp és a motor volt bekötve.  

sanyi84

Csak ettől? Engem már attól is amikor laikusnak ecseteli a villanyzsonglőr a földelés szükségtelenségét. Meg a nulla is főd elvét. Bàr én is laikusnak számítok mert papírom nincs. Ha majd rendszee felújítàs lesz vizsgáztatom a szerelőt vagy csinálom magam oszt aláiratom mert nincs kedvem átnézni más munkáját. Egy cégnél meg ugye nem a tulaj tudásszintje a mérvadó hanem aki köti azé. Hiába voltam én jó szakemberekkel nyári munkán 10 év ha az öreg szaki nyugdíjas a fiatal meg mérnök.

VighLajos

Valószínű, hogy a KIF valamelyik változata lesz: 0,4 kV alatt, mérőkörökön dolgozunk.
Majd közzéteszem.

vadember

Na én meg oda nem sasokat telepítettem, hanem csőgyűjtősínt, söntfojtót, megszakítót meg egy rakás szakaszolót.

Kelepeisz Lajos

Az jó és ezt hogy sikerült, targoncával?:-)

vadember

Targonca az nem volt, de daru és emelőkosár igen. Na meg egy konténer kéziszerszám meg néhány konténer a szerelvényeknek a csavaroknak és a segédanyagoknak.

000000000

Szia, úgy látom, még mindig emészted a múltkori gondolataimat... [#wink]

000000000

Szevasztok,
Nekem is böki a csőrömet ez a FAM.
Valamikor még régen volt a 608-as RTV müszerész képzés.
Szerintetek az a szaki aki akkor a 30KV mellett barkácsolt a TV-ben az most csak spec. FAM vizsga mellett javithat DC-AC invertereket a gyártásban? Vagy csak nekem nem tiszta a mostani képzés meg az msz1585-2012?

xg2w6ib9x

Akkor neked ismerős lehet a Wesselényi utcai suli az egykori 30-as ?

000000000

Szevasz GB35,
nem zalai vagyok...nekem a 407-es jutott.

000000000

pontosabban:
Nem. Zalai vagyok.

xg2w6ib9x

Semmi gond, azt meg én nem ismerem....
[#papakacsint]