Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Mekkora motor? Fesz? Áram?

000000000

Én 1-2 rajzot át tanulmányoznék, ha nem titok, és megosztanád velem.

000000000

Bocs, de a kapcs. rajzaim nem publikusak. Viszont ha van konkrét motor vezérlési, szabályzási kérdésed, szívesen segítek.

000000000

Köszönöm!
Van egy problémám, főorsó motornak használnék egy ac servo motort (200V 1,5kW), vezérlőm nincs hozzá, csak motor. Azért ezt, mert keskeny, és nem férne el más megfelelő teljesítményű motor. Ezt szeretném meghajtani, inverterrel próbáltam, viszi, de elég fura frekin jár a motor, melegíti a teljesítmény hidat. Létezik valami emberbarát vezérlő, ami árban nem vetekszik a servo drive-okkal? Mostanában sajnos eléggé minimál költségvetésem van. [#szomoru1]

svejk

Keress olyan frekiváltót, amelyiknél engedélyezett a PM motor.
A vectorosok közt fogsz ilyet találni. Van emelyik még jeladót is fogad.

De mi a helyzet a saját készítésű az MCxxxx projectttel?
Pedig az működik.

Pali79

Ha már motorok és szabályzás a téma én is kérdeznék egyet. Van egy nevenincs felsőmaróm aminek a fordulatszám szabályzóját lentebb tekerem a maximumtól, akkor egy idő után  rángatni kezd és hallhatóan egyenletlenül jár. A szabályzó a fúrógépekről ismert nyomógombba épített tekerős vacak, gondoltam az ment tönkre. Kerestem a neten egy hasonló egyszerű szabályzót, de azzal is ezt csinálja. Mi lehet a hibája?  

000000000

Valószínűleg ezek csak tirisztoros, triackos egyszerű vezérlők, ott pedig sajnos bejön az 50 Hz-es rángatási effektus. Most készítek egy olcsóbb kategóriájú IGBT-t ilyen vezérlőt, ha érdekel keress meg. Ingyen kipróbálhatod majd. Ez már nem rángat, mert több kHz-el állít elő PWM jelet a végfok a motornak.

svejk

help!
Milyen néven is keressem http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/CIMG2054.JPG" TARGET=_fnew>az ilyen csatlakozókat?

svejk

Bajonettzáras, egy nagyobb négy kisebb körömmel.
A kör része átm. 11,8 mm.

svejk

Helyesbítek nem bajonettzáras, hanem valamilyen finommenet átm. 16 mm körül.

9a43swpp

A TME-nél "ipari kerek csatlakozók", vagy valami hasonló néven futnak hasonlók. Ha jól emlékszem.

000000000

Az MC beszerzéséig még nem jutottam el, ráadásul ahhoz még jeladót kell applikálni a motorra. De lehet mégis csak az marad majd.

000000000

HIROSE gyártott ilyen csatlakozókat, illetve a JVC 1000 éves videó kütyükön volt hasonló.
Gondolom ez is valami optikai kütyühöz kell.  

svejk

Meg van, Hirose HR22-12WTR-13PC a becsületes neve, de úgy látom ilyen lábkiosztással nem került kereskedelmi forgalomba. [#boxer]

Akkor marad a jó öreg D-subra való átalakítás.

svejk

Megelőztél, amíg írtam, de azért köszi!

A pontos típus is a gépkönyvből került elő.
Ipari cucc.