Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ks46twg3x

Azt nem ússzák meg jeladó nélkül.
De lehet hogy egyszerűbb, a DC motorra egy encodert akasztani, és egy DC szervó szabályzóval hajtani.

000000000

Sokszor leírtam már: Főorsót csak akkor szakszerű pozíciószervóról hajtani, ha a technológia ezt megkívánja. Ez a Hobby világban az esetek 1%-a alatt van.  
Egyébként erősen nem ajánlott, mondhatnám Tilos!, mert felesleges kockázatot vállalsz minden mikroszekundumban, ameddig annak a szerencsétlen főorsónak csak forognia kellene!

svejk

Gondolom Batesz speed-es szervora gondolt.

Még az SMC3-nak is van ilyen funkciója.
Csewe-nek meg szerintem nem okozna gondot soros porton kiadni a sebességparancsokat a PWM jel helyett.

svejk

Tényleg, ez egy jó kis házi feladat lenne mondjuk Elektronnak, úgy is mindig programozni akar. :)

Tehát kell egy fekete doboz, melybe bemegy a 0-10V-os jel, a kimenetén meg folyamatosan küldi a bemenő jellel arányosan, soros formátumban az S0 - S255 szavakat.

ks46twg3x

pontosan!
[#wave]

s7manbs8

Digikey, meg Mouser nél létezik.

s7manbs8

Hány darab kellene belőle ? :):)

svejk

A forráskódból elég 1 db. :)
Van is SMC3-ad, tudod is tesztelgetni.

Bár még a léptetővezérlők áramfelvételével is tartozol.

s7manbs8

Úgy szoktam, hogy belekezdek mindenbe és aztán ott sorakoznak az asztalon befejezetlenül. :)

Na de a viccet félretéve a motorkákat, meg vezérlőt délután fogom tesztelni, felszerelve a tengelyre, 36V tápot adnék neki szerinted azt ez kibírja ? Találtam itt egy pont olyan trafót, valami erősítőből kibontva.

De előbb még most mennem kell fát vágni steel fűrésszel, hogy edzem magam kissé, nehogy elpuhuljak a sok programozás közbe. :)

Gyorsan lőttem egy pikcsört, a teszt konfigurációról.

http://kepfeltoltes.hu/view/140216/PICT1876_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/140216/PICT1876_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

PSoft

000000000

Örülök, hogy Te gondolatolvasó is vagy, én nem rendelkezem ilyen képeségekkel.:)

svejk

Ha nem figyelsz a bekötésre... :)

Sz.József

Hogy Neked milyen szemed van...
Én napokig forgattam egy ilyen vezérlőt a kezembe és fel sem tűnt... :)

svejk

Ez volt oda külső tesztelésen is ugye?

Sz.József