Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

"Egy induktivitás esetében így is úgyis a rákapcsolás pillanatában magas lesz at áram.."

NEM! Az áramerősség "lassan2 fog emelkedni!!!

Lenz bácsi ezt jól kitapasztalta.

Miki2

Köszönöm a választ.
Ezek szerint occó hus, híg lé.
Egy évet bírt 19 "-os 4:3 képarányú 8 ezerért.

keri

Kevered. Az a kondenzátor.
LFS szabályt nem tanultátok?
Azaz L mint tekercs, F mint feszültség, S mint siet. Én is csak így nem keverem :)

Ja most hogy mondod tényleg beszéltünk erről, és azt is mondtad hogy a MSD óta nem érzel vágyat ilyen irányú fejlesztésre :D

jv7pu3a5p

Még jó hogy valaki figyel. [#vigyor3]
Ott a pont.

svejk

Nem HPxxx volt?

jv7pu3a5p

Nem, azt nem.  
Másra gondoltam mikor írtam, azé írtam faxságot...

Miki2

Nem.
Az első ASUS a második BELINEA

Miki2

Ja, és már 4 fekete foltom van.
És vándorol. És változtatja a nagyságát.
Hol kisebb, hol nagyobb.
Egyszóval holnap íveléssel javítom.

B.Zoltán

Nekem a TB6560 IC-re sikerült egy FET-es külső hidat rábarkácsolni, és úgy néz ki, hogy megoldható is lenne, de közben rájöttem, hogy ez az integrált áramkör nem tudja még olyan korrektül lekezelni a motoráramot (hogy az tökéletesen szinusz legyen), mint egy fejlettebb vezérlő (MSD vezérlők), és nem biztos, hogy érdemes bele több energiát fektetni.  
Motion fórumtárs vezérlője és a kínai 2M542, ami nagyon úgy néz ki, mint az MSD vezérlők, annyira gyönyörű szinusz jelet képesek produkálni, nagy áramoknál is (a kínai), és így a rezonanciák szinte nincsenek. A TB IC kis motorokhoz teljesen megfelelő lehet, de nagyobb motoroknál nem tudtam a teljesítményt kivenni belőle, hiába tud papíron 3A-t. A nagyobb sebességek közelében nem tudta azt a nyomatékot leadni, amit ugyanazon az áramon a másik vezérlő letudott.

B.Zoltán

A 2M542 kínai vezérlőben az IC-k típusai nincsenek lecsiszolva, így jól látható, hogy MC56F 8013 DSP-vel van csinálva, és FET-es hidak vannak benne.

besirkyjh

Szia  

Bocs hogy csak most .

A Klaviot ajánlom mert abban biztos vagyok !
A többi klont nem ismerem !! :(

besirkyjh

[#eljen][#eljen]

Abszolult igy van !!

robokacsa

valaki tud olyan lcd kijelzőt, ami azon az elven működik, mint az ebook ban lévő, de mondjuk 2*16 vagy 20 karakteres? persze beszerezhető verzió kellene.

wcsxp0uxa

Gondolom grafikus kijelzésre gondoltál.
Ha igen akkor itt egy lehetőség:http://www.soselectronic.hu/?str=12&code=E3240" TARGET=_fnew>kijelző 132x32
Az ára csalóka külön van hozzá a háttérvilágítás.
Viszont jó leírásokat adnak hozzá.

robokacsa

és itt van olyan tulajdonságú, hogy kiiratom a kijelzőre az infót, és azt nagyon kevés áramfelvétel mellett kiírja folytonosan.
mint az ebook.
csak addig fogyaszt kicsivel több áramot, míg átírja a kijelzőt.
és persze nem kell háttérvilágítás, ami lényeges.
nagyon minimális fogyasztással mennyen minél tovább, elemes, akssis működéssel.