Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Ugyan az a lábkiosztás.

svejk

Véletlen nem tartok ilyet itthon csak direkt :)
És valószínű csak C-sek vannak.

s7manbs8

Az a C-s az CMOS ? vagy mi a különbség, posta fele nem szoktál menni egy pufis borítékkal kezedben vagy ha nem törik össze egy ima levélben is jó? Egy teszt erejéig el tudnék fogadni egy egy példányt, cserébe én is tudok küldeni valamit esetleg, csak ilyenem nincs itthon rendelni meg majd legközelebb nem tudom mikor fogok és addig meg azt meg tudnám nézni mit produkál valós körülmények közt.

svejk

Nem szeretem a cseréket. :(
Filléres áru, és a posta akkor sem több ha a boltból veszed.
De biztos lehet Debrecenben is kapni.
Egyébként pont azt tudja ami az adatlapján áll.

s7manbs8

Akkor nem adok cserébe semmit... :)

svejk

Megnéztem, 2 db van mindkettőből, azokból nem küldhetek.

75ALS192 tudok küldeni, de holnap nem járok posta felé.
Ha pénteken jó akkor küldök.

svejk

svejk

SO16 tokban mindkettő.

s7manbs8

Jó, akkor ne fáraszd magad, azt hittem egész szalagszámra tartod otthon, mind nagy szervó varázsló ! :) Ennek is van párja meg lábkiosztás ugynaz, mint amit kérdeztem ?

s7manbs8

Rajzoltam egy kis panelkát ezeknek, azon SO16 tok van legalábbis pont.

Szalai György

Nem tudom, hogy mi lesz ez a víz érzékelőd, keveset árultál el róla.
Hogy mi a jó anyagválasztás és áramköri kialakítás az függhet a kész kapcsolást befogadó áramköri környezettől, meg a használat egyéb körülményeitől is.
Porcicás, bogaras környezetben, (mosókonyha) kifolyó csapvíz érzékelésre, egy Led-nek a pár milliamperes áramkörét használnám, nem egy térvezérlésű bemenetet, amin nincs semmi védelem. Ha 230V-os fogyasztót kell kezelnie, akkor ez egy szilárdtest relé Led-je, ha meg csak 5VDC kimenet kell, akkor egy schmitt triggeres optocsatoló Led-je.
Érzékelő kontaktusnak egy jó féle csatlakozó sorból levágott két aranyozott tüskét használnám.
Ezt gondolom egyszerűnek.

s7manbs8

Köszönöm, egyelőre az volt a feladat,. hogy egy pohárvízbe dugjak két drótot és az érezze, hja víz van közte. Így megmértem az ellenállást és aszerint 400-500kOhm-ra lehet számítani.

Szalai György

Ekkora ellenállásnál a Led már nem jön számításba.
Nem is szóltam bocsánat.

s7manbs8

Ez a DS18B20 mennyire  egyforma hőmérsékletet mér, kipróbáltam 2-őt vagy 3 fokkal is eltér egymástól ?

000000000

Van egy termikus hitelesitő az ilyen megoldásokra!
Ami azonal jelzi a gond van vagyis nem megfelelö a hömérséglet (TESTED)!  
Dugd be a honod alá a szenzort kiderül menyire pontos!:)
Amugy 18S20 precizebb a B sorozathoz képest!