Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ez így van ahogy írod!

Csakhogy a kérdések nem az EMT elosztó körül alakultak ki,hanem a Db olvadóbetétek,és a "mezei" kisautomaták körül.

Nevezetesen,...hogy melyiknek mekkora a zárlati áram megszakító képessége?

000000000

Trafókörzetenként nem tud visszakapcsolni a rendszer. Az utolsó automatikus visszakapcsolási pont a 20kV-os alállomás leágazásai, amik a 20kV-os légvezeték hálózatokat kapcsolják.
Tehát úgy is mondhatnám, hogy távvezetékenként kapcsol vissza, ha tiszta a vonal.
Az más kérdés, hogy egy távvezetéken hány trafó van és az mekkora körzetet lát el.
Ezt is próbálják optimalizálni több irányú táplálással és szétosztással.

Pl egerben nem tudom, hogy van e 120/20kV-os alállomás, de ha nincs akkor valószínűleg biztos, hogy sok 20kV-os vonal megy be. Na ezek biztos, hogy nem egyszerre térnek észhez.

000000000

A kérdéses biztikről volt szó. Ne kavarj.
És az áráról, ami csillagászati az értékéhez képest.

Ami kérdést én feltettem, az nem a zárlati megszakítóképességre vonatkozott.
Hanem az alkalmazhatóságróa.

PSoft

Most,megint életbe lép a #11747 utolsó mondata.:)[#wave]

ebalint

Segítséget kérek :

A linken látható "doboz" robbanásveszélyes környezetben használatos. / itt találkoztam is vele /

A kérdésem az lenne, hogy a bemeneteket hogyan lehet használni?

Az ábra szerint 3 féle mód is adott, ebből egy tűnik egyértelműnek, amelyik egy sima kontaktus.

A "kontaktussal párhuzamos ellenállás" -os nem világos. / miért kell, mire jó az ellenállás.

A harmadik lehetőség - ez érdekel legjobban - egyéb "vmiyen" szabvány szerinti pl. közelítés kapcsoló csatlakozását teszi lehetővé?

Ennek a tápellátását biztosítja az adattáblán megadott 8 V? / sorkapcson terhelés nélkül a  fesz. kb. 9 V.

ebalint

000000000

Ennek az a lényege, hogy normál mezei primitív eszközöket használhatsz vele RB területeken (megfelelő végzettség KELL a szereléshez!)
Vagyis az energia szintet csökkenti le biztonságos szintre. Magyarul, ha a kapcsolód kapcsol és az ugyebár szikrítással is párosulhat, na ebben az esetben nem lesz szikra.

A kapcsolási módok csak annyit jelentenek, hogy használhatsz síma mezei kontaktust, vagy vele párhuzamosan ellenállást, ez pl riasztóknál egy ajtókontaktus lehet, ami a kábel szakadását is figyelheti, mert a körben mindíg folyik valamekkora áram üzemmódtól függően.  
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy RB területen csak a megfelelő szakképesítéssel SZABAD bármilyen munkát végezni! Nem véletlen!

svejk

Imádni valók az ilyen rajzok, amiket a rajzolón kívül senki sem ért :(
Tipikus német logika, miszerint ne is akard használni.
Az LB bizonyára szakadás figyelő...
De hogy a 3,4,6,7 mi a szösz az a technikai adatokból sem derül ki.

Vannak kétvezetékes közelítéskapcsolók is.
Gondolom Te nem robbanásveszélyes helyen akarod használni, csak találtad.

000000000

Ennek egy a lényege, a gyújtószikra mentes leválasztás.
Ha a bemeneten állapotváltozás van, akkor a kimeneti relé is állapotot vált.
A kontaktusok a veszélyes térben vannak, mig a készülék a veszélytelenben és a kettőt jó hosszú kábel köti össze.

RB környezeten kívül semmire sem jó, mert értelme nincs a használatának!

svejk

Amit leírtál értem, csak azt nem amit hiányoltam az írásomban.

Már hogyne lenne jó másra.
Attól hogy nincs robbanásveszélyes elegy a garázsomban még használhatom egy érzékelő jelének a komparálására és máris van egy terhelhető relékimenetem.

svejk

Egy haveromnál úgy kellett felkapcsolni a villanyt a műhelyében, hogy a 17-19-es villáskulcsot, hogy a falon  az eredeti helyétől el kellett fordítani 45 fokkal ekkor záródott a REED cső felé egy mágneses erővonal.
Az digitális faliórája is hexában jelezte az időt.
[#vigyor2]

000000000

Ebben semmiféle komparálás nincs. Ez vagy bekapcsol, vagy kikapcsol.
Ennyi. Ezt egy mezei reél is pont megoldja normál környezetben.
Tehát ismét, normál környezetben értelmetlen a használata.
Ez a szerkezet csak elválsztja a normál teret a veszélyes tértől.

svejk

"Ebben semmiféle komparálás nincs. Ez vagy bekapcsol, vagy kikapcsol."
Hiszen ez a komparálás alapja. :)
De ha értesz az elektronikai rajzolvasáshoz akkor mást is kiolvashatsz belőle.

Ha épp nincs mezei relém?  
Akkor ez pont jó oda. :)
Sőt, még azt is jelzi ha leszakadt az érzékelőm, kapcsolóm, 0,1mA alatt jelez.

Neked lehet értelmetlen a használata, másnak pedig lehet értelmes.
Az eredeti kérdés pedig nem arra utalt hol nem lehet használni és milyen "papírok" kellenek a használatához.

000000000

Figyelj, ne ragozzuk tovább.
Mindent arra használsz amire csak akarsz!
És ott ahol csak akarsz.

svejk