Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Az "IR21** driver" P csatornásnál is kellene, hiszen szintet kellene illeszteni a logikai jeltől a +300-600 V-ig.

000000000

Párosan lenne szép az élet fetek környékén de sajnos fizikailag nem igy van fene bajlodna fet meg hajtásos elötétekel ha lene normáli paraméterezésü pnp fet nagy árama  és belsö  kiss és elenálású jo paraméterekel de ez nem jöt össze még a félvezetö gyártóknak 50 év alat sem!

Farkas Ádám

Van valakinek valami egyszerű ötlete arra a problémámra ha felkapcsolom a gépem főkapcsolóját lemegy a kismegszakítóm :) A helyzet az hogy 5 yaskawa 2 frekiváltó és két tápegység indul be.
ezért csak úgy indul el ha lehúzok három vezérlőt majd visszadugom..

Régebben egy hasonló esetben fogtam három relét ami egymást kapcsolta fel, ugyanakkor három toroidot is. (egy pillanat volt de az bőven elég)

Szóval nem szeretnék hozzá komoly elektronikát, nyákot maratni, valami hasonló egyszerű megoldást mondjatok, pl: kenjem be Vietnami kenőccsel vagy ilyesmi..

Még egy egyszerű megoldás jutott eszembe odavezetem a három fázist:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/W1000/IMG_2568.JPG" border=0>

xfg6v697j

Ha ven enabled jel a vezétlőkön,akkor tegyél rájuk kapcsolót.
Amíg nem kapcsolod be az enablét,addig nem kapnk feszt a miotorok.

Farkas Ádám

Szerintem nem a motorok rántják meg a vellanyt hanem a sok hálózati pufferkondi

xfg6v697j

"ezért csak úgy indul el ha lehúzok három vezérlőt majd visszadugom.. "
A kapcsolókkal ugyan ezt a hatást éred el szerintem.

sasi

Tégy a kondik elé egy „méretezett” ellenállást – pl. 12 vagy. 24 V-os, megfelelő teljesítményű halogén izzót (izzókat).

xsugix

Lágyindító. Akár a Sasi féle! De a relés késleltetős is ugyanaz. Lassan töltöd a kondikat, vagy egymás után töltöd..

Farkas Ádám

Jó de ezek hálózati feszültségen vannak és benne a vezérlőkben meg a frekiváltókban :) (igaz nem írtam) amik a képen látszanak, nem bontanám meg őket :) szóval maradjon a relés létra az a legegyszerűbb..

sasi

Úgy vélem, primer oldalon is működik a dolog, egy kísérletet mindenképp megér és hasonlít a vietnami kenőcshöz is!

ra8nsmk6w

Használj "rézmentes" kinai hosszabbitót és megvan a szükséges elötét ellenállás. Ez nem vicc. Nállam a kútfúró igy használta az 5.5Kw motorját, ami nekem sohasem sikerült. Igaz nekem csak ipari minőségű hosszabbitóim vannak

Farkas Ádám

Ez jóó :) Közben kaptam egyszerű lágy indító rajzot amit megcsinálok..

000000000

Ha írnál egy kismegszakító értéket, okosabbak lehetnénk!
Lehet, hogy egyszerűen csak teszi a dolgát minden hiba nélkül. Lehet, hogy egyszerűen csak a karakterisztikája nem megfelelő, vagyis lehet, hogy "B" és egyszerűen csak ki kéne cserélni "C"-re, vagy egy fokozattal nagyobbra.
Induláskor a zárlatvédelme megszólal a kismegszakítónak. Ez természetes.

ra8nsmk6w

A 16A-es "C" jelűnek elég két darab 0.75 KW mitsubishi frekiváltó és 10-ből 8.5x leveri. Más tipusoknál kicsit jobb a helyzet.