Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Főleg a slagcső :-) Van még belőle 10 méter, egy darabig kitart :-)

xfg6v697j

lehet az is számítana, ha a ventilátor máshonna nkapna tápot.
egyharmaddal csökkenne a terhelése a stabIC-nek.

s7manbs8

Ilyesmije nincs valakinek eladó feleslegben, vagy hogy honnan lehetne venni valami hazai boltból ?

http://www.ebay.co.uk/itm/ST-STM32VL-Discovery-USB-Development-Tool-USA-STM32VLDISCOVERY-STM32-ARM-Board-/150743639018?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23190563ea" TARGET=_fnew>ARM board

9npx2xk89

Na egy 3.5tengelyesnél kimértem, a 78M12 input (1-es) lába és az LM25765 input (1-es) lába között rövidzár van, azaz az LM25765 nem a 12V-os chiptől kapja a feszt, és datasheet szerint http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm2576.pdf" TARGET=_fnew>lm2576 datasheet 45V-os bemenetet is elbír. Ezek után persze felmerül az emberben, hogy kiköti az lm78m12-őt, és 3 kábellel megoldja a 18. oldal első ábrája alapján a dolgot egy kis child panelen.

000000000

9npx2xk89

Miért írnék választ? Megígértem, kimértem, leírtam. Linket köszönöm, olcsóbb így bár nem tudom hol lehet állítani a kimenő feszt.

000000000

Az állo hetrimmeren (kék kis kocka alkatrész)!:)

svejk

Valóban jó és szemet gyönyörködtető kis tápocska!
Egyet azért nem szabad elfelejteni!
Míg a 78xx még 30 év múlva is tudja dolgát a helyén, addig ez a kis kapcsolóüzemű a körülményektől függően akár 2-3 év múlva is beadhatja az unalmast, főleg ezekkel az SMD elkokkal.  
Hihetetlen  mennyiséget cserélek(tem) belőlük pár év után. :(

svejk

Ettől függetlenül én is előszeretettel használom, még a jó öreg MC34063-at is. Csak jó kondit kell választani.
Előnyük még hogy a tranziensek kevésbé jutnak át rajtuk mint az analógokon.
Persze vannak hátrányos tulajdonságaik is.

9npx2xk89

Sok idő míg megjön. 1400Ft+ÁFÁ-ért megveszem az alkatrészeket holnap, és így gyorsabb. Persze a 12V-osat veszem meg. Itt a free shipping akár egy hónap is lehet, ha meg gyorsat kérsz akkor az már 5$, és az is egy hét.

9npx2xk89

9npx2xk89

Én nem smd-t veszek. És az ic-ből is állót, azt lehet hűtőbordázni.

000000000

Igen szépek praktikusak kicsik ezek a step down/ up cucok!
Én is olyan szintut használok ezekböl amire kiss
kapacitás kell vagyis full kerámia rajta minden cuc az meg örök élet de ezek a cucok nem kiss fekivel meloznak 500khz...2Mhz is elmehetnek persze ezeknek is van hátrányuk minden olyan analog cuc meg hal körüleötuk ami környezeti sugárzás vételre alkalmas ( rádio..tv) Ezért is jo áramkörbe meg tervezni kisebb ki hivás berakni öket de meg oldható !

000000000

Sajnos az ELKOT ezekben a kapcsolásokban nem tudod elkerülni az alpferki 50...200Khz mozok ide nagy kapacitás és induktivitások kelenek !
Az ict szerintem hüteni sem kell a kalcsolo uzem miat is inkább még szürni az amire kötöd (vezérlö) !

svejk

A másik, -amit általában elfelejtenek a felhasználók,- a kimenet túlfeszültség védelme.
Minimum egy combosabb Zener, de inkább szupresszor dióda.
Kiszáradó félben levő kimeneti kondinál a bemenő feszültség kerül ki impulzusok formájában, a katasztrofális IC hibáról nem is beszélve.