Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

5z7aew5x

svejk

Ez a beszéd!! [#eljen]
Tudod, aki csak b@szogat az kapja be:)

Egyébként érdekes, hogy majd mindenkinél meg lehet figyelni egy vagy több elkedvetlenedő időszakot.
Egyszer még Vbodi barátom is bedobta az unalmast. :)
Én meg már többször is :(

000000000

Szerintem épp ettől szép az élet,hogy nem vagyunk egyformák.Az időnkénti kis összezörrenésektől eltekintve én nagyon szeretem ezt kis közösséget!Jó vannak itt olyan emberek is akiknek ami a szívükön az a szájukon,de hát ha senki sem merné megmondani a tutit akkor mi lenne itt?A kritikát is el kell tudni viselni és normális hangnemben válaszolni is kell rá,nem kel tőle megsértődni,hiszen erről szól ez az oldal,hogy segítsünk egymásnak.Természetesen ha igazunk van akkor azt is tudni kell megvédeni,mert nem biztos,hogy minden jó amit tanácsolnak,de próbáljunk meg elfogulatlanok lenni a saját elképzeléseinkkel szemben is.

s2k5ycubj

Igazad van.[#eljen][#eljen][#eljen]

Kristály Árpád

Halihóóó!
Nehogy azt higgyétek...nem halad az emberfia!
Tegnap, pl: sikerült végre szert tennem egy 200-as átmerőjű, 6-T-núttal rendelkező tárcsára!
Ez nagyon szükséges volt a szerszámcserélő megépítésére....
Most hatszögletűre szeretném marni...de mikkor?
Apropó---Halásztelken vettem a Gálnál
[#confused][#wink][#worship]

besirkyjh

Szia  

Eddig ugy néz ki hogy 10 tárhelyest épitünk és rud anyagbol lesz kimarva , jo széles lesz hogy a külsö paláston is lehessen rögziteni a szerszámtartot !

5z7aew5x

Van valami "grafikus megtekinthetőség" ?
Ferde ágyas lesz, vagy vízszintes?

robroy007

van róla de mire az elfogadható monitorképes formába kerülne addigra a debreceni találkozón hamarabb megláthatod

ferde ágyas, 300/160 munkaterület
10 szerszámtár tervek szerint

9pk59nuy

Na mivan kreatívkáim? Hee? Mindenki átment batterilóba?

robroy007

nem nem nekem tegnap állt össze a főorsó házam, remélem szombaton sikerül összedobni csavarok nélkül,hogy láthatóvá tegyem a találkozón

9pk59nuy

Na és mi fogja majd hajtani a főorsót? Mert én már két éve szívok a hajtással. Az M3 nem nagyon együttműködő ebben az ügyben. A step-dirt szeretném stabilra beüzemelni, de nem akaródzik neki rendesen működni.

besirkyjh

Szia  

Ez még elég képlékeny .
Van két lehetöség : az egyik egy E670-es DC szervo , a másik egy 750W-os AC szervo mind kettö hajtásra vár ( a DC esélyesebb ) de még addig sok a más melo vele !

9pk59nuy

Én is voltam ebben a szakaszban, akkor azt hittem, hogy még néhány esztergált csavar, és boldogan használom a gépet. Igazából a mechanikai problémákat jól lehet kezelni, a Mach3 az igazi kihívás. Tapasztalataim szerint az csak álom, hogy egy olyan verzió létezik ami tudja azt a feltételt, hogy step-dir orsóvezérléssel, index és timing szinkronnal, valamint a hosszú kúp esztergálásához feltétlenül szükséges megtorpanásmentes g1 mozgással rendelkezzen. És ezek csak a főbb problémák...

besirkyjh

Lehet hogy pedállal kel hajtani majd de menni fog az biztos :)
Ezeket a szoftveres vacakolásokat Robira bizom .
Had szenvedjen Ö vele , van nekem dolgom elég :))
[#awink]

000000000

Jó napot mindenkinek!

Nem tudtam melyik topikba is írjak elöször, de ezt találtam a legideálisabbnak. Eléggé kis tudású vagyok ezen területen és elektronikai ismereteim legalább ennyire alacsony. Az alap elképzelésem egy Mach3 vezérelt gép. Az ötlet egy meglévő hagyományos esztergapad átalakítása cnc vezérelté! Hossz és keresztirányba golyósorsó léptető motorral hajtva az ötlet. Főorsó meghajtására komplett servo, jeladóval nyomatéktartóval lenne meghajtva. A tudás itt kezd egyre kimerültebb lenni. Ha egy megfelelő vezérlőt véve irányíthatom a léptető motorokat és a servot is? Vagy ez nem így működik. Válaszokat tanácsokat előre is köszönöm.