Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

5z7aew5x

Mán kezdtem örülni, hogy megint jön egy kis infó az építéshez...[#violent]

s2k5ycubj

Ez mostanában divattá kezd válni,hogy "regisztrál" valaki, persze csak amit muszáj kitölti és egyből telelöki(szándékosan a telerosszja enyhébb verzióját használva) különböző "okosságokkal" a leg változatosabb topikot.

s2k5ycubj

Elnézést,ha bántó voltam,nem személyes és ne haragudj!

Kristály Árpád

[#eljen][#confused][#eljen]

ht0cjk58i

Uraim, van a vatyerán AC motor jó áron, kb:40-50W-os lehet szerintetek ennyi elég lenne 1 ilyen gép mozgatásához,kezdem az alkatrészeket beszerezni hozzá.

5z7aew5x

Főorsó motornak szerintem karcsú lesz, ha csak nem valami irtó pici gépet építesz.[#nyes]

Szalai György

Valószínűleg persze hogy elég az 50W mellékhajtás teljesítmény egy ekkora kis hajlékony gépvázhoz.
De ha majd több adat világos lesz motorról és gépről, akkor F-nek, J-nek és a-nak érdemes utána számolnod, hogy mégis mire elég az 50Watt és mekkora áttétellel illesztheted optimálisan.

Szalai György

Szalai György

Büdi van!
Azt írja, hogy 16 x 4 trapézmenetes orsók, állítható POM anyával, 0,01mm pontos, Z pontosság 0,005mm.
Az én etikai iránytűm is kisebb-nagyobb kilengésekkel mutatja a helyes irányt, de ekkorát nem mernék lódítani, csak ha senki sem hallja.
Szerintem még a menetfúró sem volt ennyire pontos, amivel vágta a menetet a POM anyába.

besirkyjh

Szia  

Szerintem épiteni akar nem vásárolni .( bizom benne ) .Nekem a forgato belseje tetszik nagyon azzal a brutál tengellyel :).
Az árártol függ hogy mit ér .Látod hogy mindenre alkalmas , még piritost is csinál :(  

Szalai György

Írja is a Zappali hogy a quarto asse az molto bene az ékszerészeti viasz lavori-hoz.
És hogy az egész megoldás costo particolarmente, annak ellenére, hogy l'estrema precisione.
[#nevetes1]

besirkyjh

Na látod , igy kel extrém preciz olcso gépet eladni :))

ht0cjk58i

Igen, építeni szeretnék ilyesmi gépet.Van 1-2 cuc már hozzá.A motort meg csak kérdeztem, mivel szerintem itt nem olyan a mozgás mint egy hagyományos marógépnek.

ht0cjk58i

Jelen esetben léptecsek hajtják a vasat ezt szeretném ilyen kis AC motorokkal kiváltani,ha jól gondolom ennyi kb csak elég (50W).Persze majd ha konkrét adatok lesznek utána vissza térünk a számításokhoz.

ht0cjk58i