Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Kár,mert érdekes amikor készül egy gép. És a menet közbeni konstrukcióváltások,átalakítások,stb.Szeretem végignézni,aki csak a készt mutatja be az sokakat megfoszt az alkotás,még ha más csinálja is,örömétől.

u3xrz0cut

[#eljen]Nem beszélve a közben kialakult és megvalósitott kreatív megoldásokról, ami egymás segítségére lenne!!

besirkyjh

Ha nézed a többi topickot akkor beláthatod hogy ettöl tartanak sokan .

" Nem beszélve a közben kialakult és megvalósitott kreatív megoldásokról, ami egymás segítségére lenne!! "

Lehet a kész gépröl utolag is böséges infokat adni mert közben készülnek fotok rola .

s2k5ycubj

Mindig mindenhol vannak olyan "kritikusok"(hogy ne bántsak meg senkit)akik a véleményükkel egy mondatból összezúzzák az embert az "okosságaikkal". Nekem is van ilyen ismerősöm,nem direkt csinálják,egyszerűen ilyenek.Ezt el kell fogadni és százszor jobb lesz a világ.Csak nézd meg mi volt a hatvani tali topikban... Pedig ezek az emberek nem haragszanak egymásra igazán,mégis hetekig civakodtak a semmin.Nem kell mindig mindent komolyan venni és mellre szívni,sokkal könnyebb úgy az élet!Ilyenkor mindig aarra gondolok,hogy miért van az embernek két füle... Viszont a szerintem sokkal szélesebb réteg élvezettel,esetleg álmodozva nézi,olvassa amit más alkot,esetleg hozzá szól. Az,hogy ezt számodra miképp értékeled rajtad múlik,de ha nem mutatsz semmit,lehet,hogy sok jó és fontos ötletet hagysz ki és sokakat megfosztasz az élménytől.Azért ezt gondolja át mindenki! Mostanában minden munkámról csinálok képeket és,ha arra érdemesnek látom szinte egyből megosztom,és várom a reakciókat.Mivel ezt sokan tesszük komoly segítséget nyújtunk egymásnak,szerintem erről szól egy közösséghez tartozni,és tagjának lenni.Én sok örömöm lelem benne!

besirkyjh

És még igazad is van !!

Nekem például elég annyi hogy : " mindenki ugy rontja el a gépét ahogy akarja " , kicsit melbevágo ez .

Az a gond hogy mindenkinek igaza van és nem mindenki hajlando a kompromisszumra .
Ebböl alakulnak ki a viták mert van aki a gépépitö védelme érdekében kénytelen vitatkozni és van aki mindent figyelmen kivül hagy és ragaszkodik az Ö saját elképzeléséhez anélkül hogy sok tényezöt figyelembe venne elöbb .
Tudod sok olyan emberrel találkozom itt akik ugy nevezett flegmatikus tipusuak és nekik meg kel mondani a tutit de nem tud választani a sok okos megoldás közül .Akkor már sokkal jobban járunk ha a saját ötleteiben támogatjuk anélkül hogy az ambicioja csökkenne .

Ez az eszterga téma amugy is egy ujdonság itt , sok a buktatoja és nem is olyan egyszerü az egész .
Robival terveztünk egy masinát és eddig jonak néz ki ( bár ebben is van hiba , de nem nagy ) .Most készül a föorso és a föorsoház is .Utánna jöhet az összeállitás és a forgato ( kb ebben a sorrendben ) .Az hogy lesznek-e fotok legyenn az Ö dolga , én ha akarnék sem tudnék tenni mert az FTP nem müködik és máshová nem vagyok hajlando tenni képeket ( nincs is fényképezögépem ) .  

000000000

Egyetértek Veled!
Én is nagyon szeretem a képekkel illusztrált építő topicokat.

Sz.József

Azt hiszem jól összefoglaltad a lényeget...
[#eljen]

eivmhrm04

5z7aew5x

Kedves Fórumtársak!

Több gondolat is megfogant bennem az előző hozzászólások kapcsán.
Elsőként az, hogy egy ideig a topikomban közzétettem azt, hogy miként készül a gépem, de nem látszott, hogy bárkit is érdekelne. Tettem fel kérdést is a rutinos gépépítőknek de választ érdemben nem kaptam. Mindemellett el is kezdtek a kollégák offolni rendesen. Úgy ítéltem meg, hogy nem éri meg befektetni azt a többlet energiát amibe bele kerül a lépésről-lépésre való dokumentálás és építési leírás közlése.  
Másodsorban a hatvani találkozón felmértem azt is, hogy az ott lévők közül, kik azok akikkel érdemben érdemes tárgyalni. Azokkal már telefonon, e-mail útján kapcsolatban vagyok.
Harmadsorban azt látom, hogy sokan tévednek ide gép építési szándékkal úgy, hogy műszaki alapismeretekkel nincsenek tisztában. Próbáltam egy fordulatszám mérés kapcsán Fórumtársat rávezetni arra, hogy azért nem biztos, hogy kellő műszaki probléma felismerő és megoldó képesség nélkül, "kész építő kocka" elemekből tutira jó megoldás fog születni...
Nos ezek azok a dolgok ami miatt különösebben nem publikálom az építés menetét.  
Majd egyszer, ha elkészülök és lesz hozzá indíttatásom, akkor lehet egy talira is elviszem, bár komoly hátteret igényel a gép logosztikája mert bőven több mint negyed tonna a "kicsike".

v2vhwz32z

Szia!
Szerintem úgy érdemes a kérdést megközelíteni, hogy ha kapok (például választ a kérdéseimre) akkor igyekszem adni is cserébe. Én publikálom amit csinálok, lehet nem túl magas fokon.. de mégis jól jöhet másnak, aki ugyanott kezdte ahol én. A jó indulatú kritikát köszönöm, megelőzés végett igyekszem erőm feletti minőségben dolgozni, ami leginkább saját érdekem.
Szerintem ez egy jó közösség!

5z7aew5x

Köszi, hogy egy kicsit feljebb emelted a topikom.[#worship]

svejk

Ez egy nyitott, gyakorlatilag moderálatlan fórum, ide boldog-boldogtalan bejár.
Tudván tudom hogy vannak köztünk többdiplomás mérnökök, jogász, agysebész és van segédmunkás és testi fogyatékos is. Általában megférünk egymás mellet.
Attól hogy nem szólnak hozzá a topicodhoz még sokan olvassák.
Ha nem írnak nagy valószínűséggel jó úton haladsz nem csinálsz oltári hülyeséget, de nincsenek világmegváltó ötletek benne, ezért nem írnak.
A kritikát el kell tudni viselni, ha valótlan, úgyis megvédenek mások is. Persze ebből a végén óhatatlanul off lesz.
A hatvani találkozón nem volt ott mindenki erről a fórumról...
Annak örülj, hogy Te tisztában vagy sok minden dologgal, de ne nézd le a kezdőket. Attól hogy nem tudja mondjuk az elektronikában a csomóponti törvényt még lehet olyan dolog amit tudhat amit Te nem.
Természetesen a publikálás nem kötelező, csak egy lehetőség, hogy a fórumtársak megismerjenek, és még jobban tiszteljék a tudásod.
250 kg nem számít nagy gépnek, bőven a mobil kategória, persze előrelátással a mobilitást még könnyebbé lehet tenni.

000000000

Ez így van, ahogy írod!
Én 330 kg-os gépet gurítottam be a hatvani Talira.(Nagypiros)

v2vhwz32z

Nincs miért, tedd fel mindig amit csinálsz. Aztán időnként jönnek majd a kérdések, ezt-azt hogy oldottad meg, aztán mindig feljössz a "süllyesztőből", mint a Vbodi topikja..

5z7aew5x

off:
Tisztában vagyok azzal amit leírtál, nem is akartam senkit megbántani. Mások lenézése meg olyan távol van tőlem mint Makó Jeruzsálemtől. Ha valakit akaratomon kívül megbántottam attól bocsánatot kérek!
Segíteni pedig bárkinek, bármikor ismeretlenül is megteszem, mint ahogy erre már példa is volt itt a fórumon.
Oké! Folytatom a publikálást...[#worship][#taps][#email]