Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

000000000

percenként? mi baja lehet a reedrelének?

000000000

s2k5ycubj

s2k5ycubj

Ezt már nem tudja követni a tehetetlensége miatt.

000000000

KoLa

A 80-s fordulat volt a határeset amikor még használtam... de most így elgondolkoztam, ha egy fordulat alatt, több index jelet adunk neki! osztunk,szorzunk,annyival ahány rés van, még jó is lehet!

s2k5ycubj

Vagy egy ilyen főtengely jeladó,ezt a legegyszerűbb beépíteni is.

9pk59nuy

"Nagy az én tudatlanságom. De ez a korlát miből ered? És nem kerülhető meg az általad használt technikával sem?"

Az az oka, hogy az M3 nem jelzi ki a fordulatot 100 alatt. Hülyeséget mutat.

9pk59nuy

"A probléma a kapcsolási frekvencia."

Nem. Nem probléma a kapcsolási frekvencia! Ha a specifikáció szerinti 1000Hz felét feltételezem (rosszindulatuan), akkor: 1 másodperc * 500 kapcsolás * 60 másodperc = 30000 fordulat percenként !

9pk59nuy

Természetesen lehet bármi más jeladót is használni, de a többi jeladó kiegészítő elektronikát igényel. Lehet választani, de biztosítani kell a korrekt működését valamennyinek. Mint írtam, ez néha igényes elektronikát igényel.

9pk59nuy

Mert hosszabb az M3-ban levő frekvenciamérő mintavételezési ideje, mint a jeladótól jövő 2 jel.

KoLa

Próbáltad már a négy index jelet a mach3-al?
Fix főorsó fordulat 30rpm, a programozott 120rpm (de nincs jelentősége )
2-s menetet akarunk vágni, de 0.5mm adunk meg neki!

9pk59nuy

Amit leírtál az milyen előnnyel jár?

KoLa

Az alacsony fordulatszámot is tudod használni a mach3-al! ha szükség van rá!
Régebben amikor a timing-el kísérleteztem áttettem indexre, rögtön felszorozta a mért fordulatszámot a négyszeresére! csak hozzá kellett osztani a menetemelkedést és már működött is!

KoLa

Na persze nem volt korrekt, de kilehetett kisérletezni! az alacsony fordulaton, a z kezdőt hogy a visszatéréskor abba a negyedbe essen!