Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Messer

A vonalgenerátor nálam is egy üvegrúd, de állítható a merőlegessége a lézerforráshoz, hogy tényleg egyenes legyen, ne ívelt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/vonalgen.jpg" border=0>

34jpagzua

Üdv! Nem tudom pontosan, milyen üvegrúdról van szó. Nekem van pár kb méteres darab. A mérete 6-os vagy 8-as nem emlékszem pontosan. Hasonló méretű üvegcső is van.

43pbwjg8s

Szia Süsü!
Kösz az ötletet a vegyészekről. Bár vegyész ismerősöm sincs, de talán a gyóyszerészek a gyógyszertárakan használhatnak ilyet. Megkérdezem.
Ha végképp nem találok sehol csak akkor kereslek meg.
Köszönöm!

43pbwjg8s

Közben azért megint (miért ne, hisz ez a védjegyem) elbizonytalanodtam.
Süsü. A lézered vonallézer és ezt "szűkíted" az üvegrúddal ugye?
Nem csinálnál egy képet arról, hogy hogyan is tetted össze a lézert és az üvegrudat?
Tudod: Ne kelljen már feltalálni újra a spanyolviaszt. Persze csak ha nem érzed szemtelenségnek.

000000000

én tudok ilyet szerezni,de sajna nem mind szabályos rud!

43pbwjg8s

Viszont gondolom így nem egy 100 Ft-os érme felületét szkenneled be. :)
A kamerabeállígtási adatokat csupán annyiban hasznosítom, hog ymegértem a különböző beállítások hatását a szkennelés minőségére.
Sok próbálgatást lehet ezzel megtakarítani, pontosan azért amit mondasz: nem lehet állandóan azonos körülmények között szkennelni.
Kivéve ha mindig ugyanazt a képsort használod fel. :)
Ha igazán érdeklődő ember vagy, akkor gyakran kellett mér azzal szembetalálnod magad, hogy a legalaposabb leírás, a legjobb fórumok sem adnak meg minden információt. Azt csak Te majd a gyakorlati felhasználás alatt fogod megszerezni. Ezt lehet megkönnyíteni.

Erre jó az előzetesen felvett szkennelés video.
Erre gondoltam.

43pbwjg8s

Előbb megkérdezem a patikusokat. Hátha szerencsém lesz.
Ha nem, akkor úgyis segítséget kell kérnem Tőletek.

27idyu84u

Üdv!
Ha még is kell, szóljál. Az eddigi szkenneléseket egy keresztlézer egyik "oldalával" készítettem. A héten akarok csinálni egy befogót az üvegrúdhoz és kipróbálni egy pontlézert (kinai gagyit). Közben kisérletezek  egy DVD lézerdiódával is. Az eredményekről majd beszámolok.

nádházi professzor
A  #1301-ben említett linket nem találom[#smile]

000000000

nem szivesen adnak,pedig én kőztűk vagyok nap mint nap,de van ha nagyon kőllll!:)))

43pbwjg8s

Szuperek vagytok mind a ketten!  :)
De most azért sem leszek pofátlan és előbb én magam próbálom beszerezni.  
Érdemes utánamenni a dolgoknak, mert pl, az egyik helyen a 3D nyomtatás topicban emlegetett inzilin adagoló tollat 2 rugaszért már tudnának hozni, ha kellene. De ez csak akkor ha az ötletgazda azt mondja, hogy megéri.

43pbwjg8s

Megnézte már én is ezt a hozzászlást. :)
Tibor!  
A Mach nem szkennelni tud hanem diitalizálni.
Az elv egyszerű, Egyszerűen megfordítod a dolgot és nem egy megadott mélységig munkálsz meg, hanem leengeded az orsót a felületig és ekkor a tengelyek aktuális értékét jegyzed fel a szoftverrel. ha megfelelően sűrűn megcsinálod, egy szép ponthalmazt kapcsz amit már felhasználhatsz a felület megalkotására.

000000000

én onnan vettem,hogy a honlapjukon láttam valami hasonlot.telhetelen vagyok tudom,mert azt hiszem hogy a Mach-minden tudo!de szerintem fog tudni!

43pbwjg8s

Elvileg feltehetsz a főorsó tengelyére egy skenner fejet is. Az egy másik dolgo, hogy valami plugin kell a kezeléséhez ha ilyet akarsz. De megoldható az biztos. Benne van a lehetőség.

Messer

Valóban plugin kell hozzá, ami elérhető a http://www.machsupport.com/plugins.php" TARGET=_fnew>www.machsupport.com -on  
(Video WebCam Point Cloud Scanner)
Ugyanolyan vonallézer kell hozzá, mint a DAVID -hoz.

000000000

na na na na?na ugye!:)))[#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#mf2][#mf2]