Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

27idyu84u

Üdv Mindenkinek!

Az alábbi kép életem első 3D szkennelése. Remélem látszik, hogy egy kagylót (mely egy műanyag flakonon áll) próbáltam a David módszerrel. A kamera egy 640x480-as webkamera volt. A lézer egy Bul Feri féle keresztlézer  egyik vonala. A lézert kézzel mozgattam, az eredmény látszik. A sikerélményem megvan, így aztán folytatom a kísérleteket tovább (motoros lézermozgatás, más kamera stb.)  

http://cnctar.hobbycnc.hu/s%fcs%fc/Kagylo3.jpg" border=0>

27idyu84u

43pbwjg8s

kötben már én is eljutottam az első szkennelésemhez. :)
Majd felteszem én is. :)

27idyu84u

Bocsi, de valamiért nem jött össze a linkelés. A felhasználók mappában süsü név alatt található a kép.

000000000

gratula!kezdésnek nagyon jo!!!!

27idyu84u

Köszönöm.
Nem tudod, hogy a linkelés miért nem jött össze. Talán az ékezet miatt?

000000000

elő fordul,és aki akarta megnézte a mappádban.tetszik amit csináltál.milyen szoftwerrwl jelenited meg szkennelést?

27idyu84u

http://cnctar.hobbycnc.hu/süsü/Kagylo3.jpg" border=0>

27idyu84u

Alapból a Daviddel, de csak a demo változat van meg. Elmentem obj.ben, aztán a Meshlabbal játszadozom. Még nagyo-nagyon sokat kell tanulnom.  De a kedvem megjött:-)

000000000

van pedig tőbb féle sw,és be rakok egy linket,és itt is van kézi szkenner!szerintem egy a lényeg:minnél véknyabb lézer nyaláb,és minnél jobb felbontásu kamera,és akkor szerintem simán lehet lehuzni bármit!a mach is tud szkennelni,csak nem jőttem még rá hogy hogyan!?

27idyu84u

Igazad van! A hozzászólások alapján tudom, hogy vékony lézer kell. A mostani megoldás ideiglenes volt. Már rendeltem egy vonallézer lencsét az Aixiztől. Tudom, hogy az sem lesz tökéletes, de legalább arra nem kell ügyelni, hogy ne látszódjon a keresztlézer függőlegese:-). Sikerült épségben kiszerelnem egy DVD íróból a lézerdiódát. Most már "csak" azt kellene megoldani, hogyan tudok minél vékonyabb vonalat előállítani. Gondolkodom egy Hunka Tibi féle üvegrúdon is. Vegyészektől már sikerült is beszereznem pár darabot. Meglátom, hogy milyen eredményt ad. Kamerában is próbálok előre lépni, de az is baj, hogy a David free változata nem engedi a túl nagy felbontású mentést.

2vkx6unz

Az 1.6-os verzióig nem korlátozták az ingyenes verzió mentési felbontását. Nekem az a verzió stabilabb is valamiért.
a 2.3.3-as gyakran fagy, de van számos hasznos funkciója különösen a szkennelő ablakban.
Nektek milyen széles vonalat mér?

27idyu84u

Le lehet még tölteni az 1.6-os verziót. Én már nem találtam, a 2.3.3-as van meg. Hol lehet látni, hogy milyen széles a vonal?

27idyu84u

Professzor!

Keresem a linket, de nem találom!

Messer

Feltelepítettem az új verziót. Hármat mutatott, amikor kinyírtam a lézert. :( 1,5 méteres tárgyat digitalizáltam. A Hunka Tibor képeit nézve, hetes értékkel is szép eredményeket lehet produkálni.