Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

A david grogi : Hunka/David/keretek /Wax könyvtárban van

43pbwjg8s

Ha minden stimmel még kapható a TESCO-ban a gagyiban két irányú lézerrel szintező. 499 Ft.
Nem próbáltam, így nem tudom milyen optikával készül a vonal.

2vkx6unz

Én most kaptam meg az üveg hengerlencséket az új vonalgenerátorhoz. Precízek, de sajnos elég drága. Majd beszámolok ha összerektam. Egy üveg kollimátor meg még drágább ezért azt még nem vettem ;)

43pbwjg8s

Még nem estem neki a fénymásolónak ami  álam van, de már kívülről jól látható a lencseredszer. Ez az amiről beszélünk, ami kell.
Amire már régen rájöttem, az az, hogy a vonalvastagság megoldásának legnagyobb problémája maga a lézer fény fókuszálása.
A kis teljesítményű mutatólézerek alapban "széles" sugárban világítanak. Ha nincs megfelelő optokai háttér ennek a további fókuszálása nem egyszeű dolog. A kilépő nyílás szűkítésével a sugár fényessége csökken (egyértelmű, hiszen nem engedem ki egy részét) és ez szintemár használhatatlan.
A vonallézer egységeknél tényleg jól állítható a fókuszálás, de még ez sem hoz hajszálvékony erős/fényes csíkot.
A "mezei embereknek való megoldás" (mint amilyen én is vagyok), a kamera megfelelő megválasztása lesz, a kép megfelelő szűrésekkel/beálításokkal ellátása.

Vagy nem. :)

Majd egyszer ha odajutok én is próbálkozok.  
Egyelőre a fényképezőmhöz kapott videókábelt kellene megtalálnom.

2vkx6unz

Fénymásolónál is megfelelően ki van takarva a lézer kilépő nyalábja, hogy jobban fókuszálható legyen, de sajnos ez pl. az aixiz-nél nincs megfelelően megoldva, mert ugyan van egy szűkítő, de az egy kerek furatos lemez viszont a fénymásolóban, lézernyomtatóban egy ellipszis formájú rés van a diódának megfelelően beállítva.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/%d6NT%c9SZET/DAVID-LASER_%e1tm%e9retezve.jpg" border=0>
Ezt szeretném acélbol kiönteni , és elküldeni a szoftver kitalálójához .

43pbwjg8s

Küld!
Engedélyezve! :)

(bocs! Nem hagyhattam ki)

Egyébként szép. Szkennelted vagy máshonnan van a modell?

000000000

Sziasztok találtam egy ilyen videot.
http://www.youtube.com/watch?v=qhqgL0w31rg
vajon hogy lehetne megvalóítani? mert ahogy látom elég jó eredményt kap és elég puritán "nak tűnő" felszereléssel.
A fénycsikokat akár diavetítő akár projektor biztosíthatná. plussz egy jó kamera, meg mintha a program kezelőfelülete is ismerős lenne:)

000000000

2vkx6unz

Csak meg kell venni ;)
A Mach3 csak a forgató vezérléshez kellett, nem a szkenneléshez. A szkennelés a flexscan 3D programmal történt. projektor, kamera, program(ok)bele is fér 5000USD-ba ;)
A diavetítőt felejtsd el itt nem jó. Sok diát kellene használnod és nagyon pontosan pozicionálva. Ezért használnak projektort.

000000000

hühh de jó hogy lehet venni közel egy millió forintér. . .  
ÉS akkor ez csak a szoftver?  
Mert ha nem akkor csak lehetne valahogy csökkenteni azz árat hogy a kamera meg a projektor az saját (már meglévő kivitel) és csak a szoftvert venné meg az ember.
Ajaj akkor mégsincs jó megoldás optikai scannere. Mármint aminek barátibb ára lenne.
Lehet hoy akjkor marad a tapintócsúcs?
AMugy ahoz a mach-on kivűl kell valami progi vagy a mach generálja le a tapintó ből a bemenetén keresztül a jelet és rakja össze a kordináták alapján a térbeli testet vagy ép alakzatot?

43pbwjg8s

A MACH-on belül van wizzard a digitalizáláshoz.
De ha valakinek nem tetszik van rá lehetősége, hogy maga írjon. Szerencsére rugalmasdan bővíthető.

3vv2btrhv

A modell a David forumrol lehet letölteni , szerintem teszt gyanánt .

2vkx6unz

A Mach3-ban wizzard van tapintós és van optikai is. Pontfelhő a kimenet az utófeldolgozás meg egyép programmal külön feladat.
A David féle Shapefusion erre nagyon jó, de van ingyenes is csak ott az összeillesztés manuálisan megy ami időigényes és macerás.

000000000

ezt egy kicsit kifejtenétek bővebben? illetve részletesebben vagy linkel imitálva mert őszinte leszek csak a felét értettem. a tapintócsúcsos azt értem de az optikai az hogy műxik benne? illetve mit lehet letölteni?
Tényleg neharagudjatok de nem értek hude nagyon hozzá viszont szeretném megtanulni illetve kitapasztalni de az csak igy megy. .