Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Messer

A vonalszélességet (ahogy Sanyi is írta) a szkennelő ablakban láthatod. Amíg nem índítod a szkennelést addíg nincs kijelezve. Itt láthatod hol jelzi ki: Hunka Tibor  #1227  első kép.

2vkx6unz

Nekem megvan 1.3-tól néhány kivétellel az összes. Hozzá kell tennem, hogy a 2.x.x sorozatúaknál feltehetően azért a teljes felbontásban mentett szkennelések jobbak mint az 1.6 verziónál. Melleseleg a 100 forinto az 1.6-os verzióval készült.
Nekem a vonalszélesség - ami természetesen egy átlagos szám) általában 3 pixel alatt van (2.4) tipikisan.

27idyu84u

Köszönöm! Közben megtaláltam az 1.6-os verziót. Letöltöttem, így majd azt is kipróbálom. Ha jól értem, akkor a #1227-es képen a w=7.4 px. a lézer szélessége. Jól gondolom?

000000000

én ma megnéztem egy vonalkod olvasot,és hajszál vékony a nyalábja,és én ebből indulok ki!akciosan lehet venni kézi kőrfűrészt,én 8000 -t vettem,és prima a lézere!

000000000

én nagyon debil lehetek,mert én egy verziot se birtam letőlteni!!!![#hehe][#hehe][#hehe][#hehe][#hehe][#hehe]

3vv2btrhv

Elnézést , hogy csak most válaszolok .
KisKz : A lézer Hobbyrendelés -töl vettem 870 Ft-ért . A vonalat pedig ugy állitom elö , hogy egy 4MM-es üvegrudat teszek elé merölegesen . Üvegtechnikusoknál hulladéként kelezkezik ez a 10cm hosszu darab .
Sys-m : a viasz az most gyári , de nagyon régota kisérletezem a kiválltásán . ismerem ezt a receptet .  
Vbodi : a marás több lépcsöben készült , nagyolás , majd simitás , végül a kivágás .
Az én gépem nem mérvado , mert csak deszkamodell . Kb összesen 1 ora volt .

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/David/keretek/!2/FEJ.png" border=0>
Ha jo lessz a forgatóm , igy fog kinézni a hátulja .

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/susu/Kagylo3.jpg" border=0>susu1299

27idyu84u

Tibor!

Köszönöm a segítséget. Nem kis részed volt abban, hogy én is belevágtam a 3D szkennelésbe.[#taps]

3vv2btrhv

Üdv a csapatban !!

43pbwjg8s

Szia!
A lézer már megvan, az nem gond.....Viszont errefele nem nagyon tudok üvegtechnikust. :(
Tudnál segíteni?
A kamera megválásztását tesztelgetem éppen.
A gond, az, hogy az a fényképező amelyik nagyon szép képet ad (mind a kalibráció normál, mind pedig a szkennelés besötétített fényviszonyai között) sajnos nem működik direktben. :(
Mivel a DAVID ismeri a grabber módot, így egyszerűen bekötöm a videókat. Van egy a kalibrációnak, egy másik pedig a szkennelésnek.
A vonalvastagságom viszont nagyon nagy... Ez érezhető a felépített modellen is. 8 pixel környékén mozog.

Úgyhogy... Ez még nem az igazi.
Megköszönném, ha segítenél ebben az üvegrudas dologban.

43pbwjg8s

Kitűnő lehetőség a beállítások próbájára az, ha mind a kalibrációhoz, mind pedug a scanneléshez egy-egy videót kötünk be a video grabberen keresztül.
Az az érdekes, hogy most így, videóról diitalizálva közel nem tudtam olyan kontúros (azért az sem volt olyan nagyon jó minőség) feléületet szkennelni, mint tegnap simán online kamerával.
Az egy sima webkamera volt, ez pedig egy fényképező, ami szemre jóval szebb, kevésbé zajos képet csinált.  
Ebből most ez jött ki:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/3Dscan/sacnobj1.jpg" border=0>

Bőven van még mit tanulnom.

43pbwjg8s

Lehet hülyeségnek tartjátok, de mi lenne, ha  
azok akinek megfelelő eszközük van, feltennének elérhető helyre egy összetatozó kalibrációs és szkennelési-kép  videót?
Valami gyagyi kis olbjektumról.
Igy akinek nincs még meg a megfelelő felszerelése, az is próbálkozhasson a szkennelési beállításokon. Nagyon sokat lehetne tanulni belőle.

27idyu84u

Szia!

Az üvegrúdról: ha van vegyész ismerősöd, akkor próbálj meg szerezni tőle. Ő(k) ugyanis általában üvegpálcát használnak a "kotyvalékaik" keverésére. Ha mégsem jön össze, írj, megpróbálok még szerezni és küldeni Neked.
Szép napot!

Messer

A David fórumon és a Wiki-n elérhető info bőven elegendő, hogy valaki elkezdje digitalizáló pályafutását. Van egy-két kamera ajánlás és tanács mire kell odafigyelni. Akkor tudnád hasznosítani a kanerabeállítási adatokat, ha ugyanolyan háttérmegvilágítás, ugyanolyan lézerparaméterek és persze ugyanaz a kamera jellemezné a rendszeredet. A döglött zöld lézerem vonalgenerátorát áttettem agy vörös lézerre, így újra hadrafogható a rendszerem, de nem tartom "példaértékűnek" . 2 méteres a kalibrációs hátterem, teljesen elsötétített szobában szkennelek és nekem még a 2mm-es lézervonal is megfelelő...