Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Ha egy ilyen eredményt szeretnél elérni az nem megy a 3000 forintos kamerával...
http://cnctar.hobbycnc.hu/skatona/gyurma.png" border=0>

000000000

értelek én Sándor!te ez már nem semmi ami a foton van!te csináltad?a lézer mozog a Dávidnál nem?van egy linkem egy kézi szkenneről,meg keresem.olyan mint egy joystic,és épp szobrokhoz ajánlják!egyébbként a conrádnál láttam egy mikroszkop kamerát,ami 1.2 millio pixeles,és 10-200x-s a nagyitása,és ez nem volna jo?csak 30 rugo.

000000000

2vkx6unz

Igen ezt én csináltam. Egy gyurmába belenyomott 100 forintosról.

43pbwjg8s

Sanyi!
Kérlek inkább azt mond, hogy milyen kamerafelbontás ajánlott! Úgy gyorsabban haladunk! :)
Egyébként nemteljesen értettem amit lentebb írtál:
"...Tapasztalatom szerint nincs jelentősége annk, hogy forgatod vagy lineárisan mozgatod. sokkaltöbbet számít, hogy milyen szögben van a kamera tengelyhez képest és csak egy irányból szkennelsz vagy kétirányból. ..."

Tehát:
A forgatásról és alineáris mozgatásról, hog yértsük akkor egymást:
A lézer egy pászmát vetít, ez egy sík.
A forgatás:
Úgy képzeld el, hogy ez a sík a kezdetben vizszintes, vagyis a földdel párhuzamos.
később, ahogy a lézert egy térben állandó tengely körül lefele "buktatom" (forgatom) ez a szög elkezd nőni.
A lineáris mozgatás:
A pászma által leírt sík minden esetben párhuzamos a földdel. Csak a magassága változik, folyamatosan le vagy fel mozogva.

A kérdésem az lenne, hogy használható-e az utóbbi megoldás? Csak mert nem mindegy. Ha a lézerhez egy kis mozgató kütyümütyüt akarok csinálni nem szeretnék kétszer nekikezdeni.

Mit is jelent nálad a kamera tengellyel bezárt szög?
A több irányból skennelés egyértelmű. De minden irány ugye egy -egy menet?

000000000

végűl is lézernek jo lenne egy minőségi vonalkod olvaso?

000000000

haliho???megnézted az oldalt?hát nem ugy néz ki az ott láthato 3D-s prtinter,ami pontatlanul dolgozna!a scannereket nézted?

43pbwjg8s

Most vitték ki az IT-s srácok a mult héten a selejtet. Volt benne.... Enné meg a fene. Most már erre is figyelni fognak nekem.
De sikerült egy fél órája elég szép, erős vonalpászmát csinálnom. :)
Egyszerűen egy kis motorra feltettem egy apró tükröt (érzed a trükköt?:) ) majd ráirányítva a lézert gyönyörű, hajszálvékony vonalat kaptam a falakon.
E gond, hgy a lézerforrás a gyerek játékpisztolyának cézója volt.
Holnap mehetek keresni valahol magamnak.
Olyan kellene ami külső kapcsolós, és könnyen beforrsztható egy tápvezeték ele.
Ezek a gombelemek nagyon hamar kinyúlnak és ahhoz képes pedig drágák. :(
Valakinek valami spéci ötlet?

A munkatársam nem olyan régen vett a Lidl-ben egy szintezőt.
Abban is van lézer (vonal is valamelyest) de ez a vonalat optikai úton állítja elő. Azt mondta, hogy a lencsén valami rácsozatlehet, mert a vetített vonalnál ez szakaszinként látszik.

Tehát: Kuka. :(

43pbwjg8s

Én csak a szkennereken akadtam... Majd megnézem még a nyomtatót is, de most van egy kis dolgom. :) Holnapra szeretnék kész lenni vele. :)

000000000

difrakcios rács!de a jo lézereket prizmákkal "keskenyitik.amugy ha észre veszed,hogy számit a szkennelendő anyagnak a szine,felűleti fénye stb.nekem van egy gagyi kézi fűrészem,de lézer irányzékos,és szinte hajszál vékony csikot huz,és kb 1m széleset!nyomtato ha kell szolj,az kőrnyék ősszes számtek boltjábol én hordom el az E-hulladékot!:))))

43pbwjg8s

Ilyen printert hazsnáltak régebben a barátomék.
Itt van a ezemben az egyik végtermék.  
Egy kicsit olyan mintha egy finomabb smirglit simogatnék.
Hidd el! Nem a pontossággal van baj, ahnem a felületminőséggel. Ennél sokkal jobbat tudó technológiák vannak már.
Persze ez sem semmi dolog! Nem akarom lebecsülni egy kicsit sem.

000000000

oké!és ne hogy megártson!!:)))))[#circling][#circling][#circling][#buck][#buck][#buck][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

43pbwjg8s

Jó hogy mondod! Éppen a hétvégén vittem mi a körfűrészt. Azon is van valami. Majd megfigyuzom. HA jó, akor megyek a szervízbe és rákérdezek.
A nyomatóról annyit, hogy ha ebben a topicban visszább mész. látsz egy képet egy "kocka" HP nyomtatóról. Nekem egy ilyennek kellene a teljes borítása.
Az lenne majdan egyszer a 3D printer borítása is.
Szétnézel érte?
Ha lenne, szíves örömest felszaladnék érte hozzád egy hétvégén.

000000000

én a fűrészt a tescoban vettem,és a lézere nagyon jo,és a fogyasztása se rossz,mert két cerka megy bele,és egyszer bekapcsolva hagytam,és birta egész éjjel.nem találom azt a nyomtatot,de láttam régebben,és utánna nézek a "piacon!

43pbwjg8s

Bocsánat... roszsz helyen írtam.
A kép a 3D nyomtatás topicban a #35 hozzászólás alatt van. Olyat szeretnék valahonnan. Mármint csak a burkolatot, de azt teljesben. A lapadagoló, a kidobónyílás és minden burkolatával együtt.