Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

000000000

én ugy nézem hogy a gyűrű amit formáz.az kupos,és előszőr visszintesen marja kőrbe,aztán átforditja,és a másik oldfalt kupozza le,és harmadjára,marja a mintát a gyűrűbe.szerintem ha meg van a gyűrő furat,akkor már a mintát,és a kupolást egybe kellene megcsinálnia.ha meg lesz,szolok rőgtőn.

000000000

le is forditottam,baromi jonak tűnik,és az alapanyagok kőnnyen beszerezhetők!

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/David/keretek/!2/K%e9p021.jpg" border=0>
Ékszer projektem eredménye

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/David/keretek/!2/K%e9p014.jpg" border=0>
A PRIMITIV forgatom deszka modell.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/David/keretek/!2/doboz-szkener-nyitott.png" border=0>
A szkenneremet beleraktam egy dobozba , aminek az egyik oldala fügönnyel van megoldva .  
Ha dolgozom akkor elhuzom igy bármikor tudok egyenletes fényviszonyok között szkenelni .

43pbwjg8s

Szia Tibi!
Te milyen vonallézert használsz?
Saját készítés?

000000000

nagyon nagyon őtletes!:))))

43pbwjg8s

még egy kérdés.
a lézert a scannelés alatt döntöd, avagy vizszintben tartva a pászmát le és fel mozogsz vele.
A tekerő alapján úgy gondolom, fel le mozgatod.
Akkor nem kritárium az amit a DAVID oldalon írnak, vagyis hogy "...but practically, you may get better results if you try to keep it at the same position and just rotate the laser..."   ?

43pbwjg8s

De csak lenne még egy kérdésem:
Milyen felbontású kamerát használsz?

edcsdh6wa

000000000

Szia Tibor!

Gratulálok.Mennyi ideig tartott kimarni?

2vkx6unz

Tapasztalatom szerint nincs jelentősége annk, hogy forgatod vagy lineárisan mozgatod. sokkaltöbbet számít, hogy milyen szögben van a kamera tengelyhez képest és csak egy irányból szkennelsz vagy kétirányból. utóbbi esetben kevesebb a kitakart felület. ami még sokat számít az lézer vonalvastagséga és a fényereje valamint a folytonossága.
szóval jó sok mindentől függ, bátran lehet kisérletezni ;)
Amúgy én 625nm-er piris lézert használok, 640x480 fekete fehér CCD-s ipari digitális kamerát, lineáris mozgatóval -amit az őszi talin látni si lehetett.

000000000

még mindig azt mondom,hogy a lézer és a kamera másodlagos,mert olcson lehet venni,a szoftwer ami huzos,mert jo drága!

000000000

szerintem ha csak 2.5 D-t akarsz,akkor elég a kamerát meg a lézert le-fől mozgatni.

2vkx6unz

A kamera nem mozog a Davidnél!
És sajnos a kamera nem olcsó egy jó fekete-fehér kamera 400-2000 EURO. Sajnos a színes nem igazán jó piros lézernél csak 25%a zöld lézernél 50% a használható pixelek száma.
A lézer sem másodlagos, mert az olcsó vonallézerek nem folytonosak, nem lehet vékony nyalábra fókuszálni. Egy jó minőségú vonallézer is 50-nx100 EURO között mozog. Ehhez képest a szoftver nem is drága.