Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Ja! És Tibi!
Itt nem mozoghata kamera a hátérhez képest. Ahhoz van kalibrálva.

000000000

amugy a lézerfény vastagsága vizuálisan,szerintem fűgg a megvilágitott anyag szinétől is és a felűlete milyen,matt vagy fényes.probáld ki kűlőnbőző szinű felűleteknél is!én egy vonalkod olvasot fo9gok beszerezni,mert cérna vékony sugarat bocsájt ki!

43pbwjg8s

Ez egyértelmű. Mármint a felület színének és minőségének hatása. Sajnos nem minden esetben válogathatja meg az ember, hogy mit milyen színben és anyagból szkenneljen be.
Persze így szórakozásból (ahogy egyelőre még én gondolok erre a témára) az ember válogathat.

2vkx6unz

Mivel korábban kérdés volt a 100forintos szkennelési beállítása, szkenneltem egy újat a 2.3.3 verzióval.
Aixiz vonallézer, kamera-lézer szöge 40-48°között
20W-os Halogén lámpa környezeti megvilágítás. Lézer távolsága a kalibráló ábrától kb. 30 cm
Kamera: Allied F033B fekete-fehér 640x480 1/2" CCD, 16mm-es Fujunon objektív, Rekesz teljesen nyitva, erősítés 0, Gamma korrekció kikapcsolva, záridő úgy beállítva, hogy csak néhány pixel legyen szaturációba vezérelve. Vonalszélesség David szerint 5 pixel körüli (vékonyabbra állítva a kalibráló táblán nem érzékelte a lézert).
Kalibráló ábra 10mm osztással. Az érme közvetlenül szekennelve.
Ha sikerül feltöltöm a képet is.

Szkenneléskor ne csökkentsd a fényerőt mert a webkamerák elkezdik emelni az erősítést és növelik a záridőt. Ha lehet a kamerán kapcsold ki az erősítést, a záridőt meg állítsd manuálisan úgy, hogy ne legyen telítésbe vezérelt pixel.

3k74cecek

Ez egy akkus fúrógépből való hajtás?

43pbwjg8s

43pbwjg8s

Hát Sanyi most feladtad nekem a leckét. :)
A fotózás, sajnos ugyanannyira nem akar a fejembe menni mint az elektronika, vagy a főzés. :)
A fogalmakat ismerem amiket említesz, de hogy hogyan állítható... Mondjuk az én Fuji FinePix S 5600-asomon...? Nos az már igazán jó kérédés.

A fényerő csökkentését mint problémát bizonyos kameráknál, már érzékeltem. Ez a gyenge minőségű webkamera ami itt van nálam, sajnos nagyon zajos lesz alacsony fényerőnél. Ez a zajosság a szkennelt modellen is meglátszik.
A felületekről szóródó lézerfényt is sokszor olyanra erősíti, hogy az gyakorlatilag tönkreteszi a modellt. Szinte elvész a zaj által keletkezett plusz térpontok, felületek között.
A telítésbe vezérelést hogyan hívják ángliusul? Így sajnos nem ismerős. Hátha megtalálom a kamera beállítások között. Bár... Elég sokat kísérletezgettem már a beállításokal és ennél a kameránál nem jutottam jó eredményre.

A FUJI-val meg az a gond, hogy nem tudom B-n keresztül. Ha megtalálom a vieóátjátszó kábelét végre valahol, akkor tuneren keresztül talán elérem. Ha fekete-fehérben készítem a szkennelési videót, akkor elég szépen, kiemelten és vékonyan jelenik meg rajta a lézervonal.

s7manbs8

saturation = telítettség

s7manbs8

viaszt honnan  lehet keríteni ?

43pbwjg8s

Ahaaaa!
De mit jelenthet az, hogy telítésbe vezérlés? [#confused]
Na de majd a mester elmondja holnap.
Én lassan elkúszok inkább az ágyig.
Jó éjt mindenkinek!

43pbwjg8s

Szerntem Hunka Tibit kérdezd!
Persze nem mindegy milyen és mire kell.
Ha valami CNC-vel kapcsolatos dologra, akkor csakis Tibit kérdezd!

3vv2btrhv

A Viaszt magam kutyulom , ha már  jó lessz akkor árulni fogom . Fémöntés házilag topikot nézd meg .

3vv2btrhv

3vv2btrhv

s7manbs8

Köszönöm a tippet. Az a viasz az valami olyasmi, mint a gyertyák anyaga ?