Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

gyanús volt a nagyon vastag vezeték (3mm)

bmejdz9nu

http://www.youtube.com/watch?v=alTc7CjGnNk" TARGET=_fnew>Na azért Kami változaban nem rossz a dolog... Igaz csak léptetős :)

000000000

A videón látottakat már megcsináltam, egy ablakemelő motorral és egész szépen működik
(sandvic 80-as 6lapkás maró 900-as fordulat 50mm szélességben 5mm-es fogásmélységgel még vígan megy)

000000000

Milyen előtolási sebeséggel? Milyen anyagban
megy ez neked vígan?

000000000

Az előtolást nem tudom, alu

000000000

Na jellemző....:) Akkor vedd úgy, hogy semmit nem
mondtál, mert a 0 és végtelen közötti
forgácsolási teljesítményről itt mindenki tud mesélni (van egy főmesélőnk is 3 éve), csak akkor van k.rva nagy baj, meg csend, amikor
egy rohadt, reális, nagyjából pontos értéket kellene kinyögni, vagy kiszámolni.[#nyes]

Szalai György

Aki körmarással mutatja be a gépe képességeit, az mind huncut. Mert ahhoz nem kell dinamika. Ez a gép egy lusta dög. Ettől egy lövegtoronynak gyorsabbnak kell lennie.
1:10 nél Körmarásnál 60mm/sec? Mikor? Mindkét axis folyamatosan változtatja a sebességét nem? Kit néz ez madárnak? Azt mutatná inkább meg, hogy mekkora távon belül gyorsul 60mm/sec-re és mekkora távon belül áll meg. Azt bezzeg nem mutogatja, mert arra nem büszke. Azt meg sem kérdezem, hogy egy percnyi folyamatosan váltogatott maximális gyorsítás-lassítás mennyi elektromos munkát emészt fel.
1:58-nál füllel hallom a gyorsítási-lassítási rámpát. Régen rossz.
Persze azért ez is használható, gondolom el is adnak belőle párat.  
Ez a videó engem egyedül a visszaállási pontosságról győzött meg.

000000000

Holnap felteszek egy videót, de elötte 10mm-ként bejelölgetem az anyagot, így egy stopperrel kiszámolhatod.

Próbálgattam a hulladékból összerakott előtolómotor teljesítményét, bocsi, hogy nem mértem, de mindkét kezemmel fogtam a vezetéket, mert nem csak előtolást számolni, hanem forrasztani is lusta vagyok, de 20 év gyakorlat után eltudom dönteni, hogy jó, vagy nem

000000000

Nekem az jó hír, hogy egy ablakemelő motorral
forgácsoltál, szegény Varsányinak viszont újabb katasztrófa.:)) Mintha ilyesmikről pofáznék itten, hogy 10 W előtolási teljesímény ez mit is tud a gyakorlatban.
Ezért írtam egy minta példát, a #9858-ban, azt olvastad? Mekkora a marómotorod teljesítménye?
Mondjuk az meglep, hogy 20 év forgácsolási gyakorlatod van, de nem tudsz egy számszerű értéket egyből lökni egy előtolási sebességre, ehhez neked ilyen izé 10 mm-es osztások kellenek.:) Azt meg remélem belátod, ettől függ a teljesítmény...., és tényleg 0 és + végtelen között akármi is lehet.

D.Laci

Ha jól értem akkor nem CNC-ről van szó, ergó a moci nincs szervó körben azaz... mármi lehet.
Kitudja mennyi naftát szív magába hogy tudjon menni, kitudja mennyit esik a fordulatszáma...

000000000

Tök mindegy, forgácsolunk... Remekül alakul a helyes megoldás: bármi szorozva bármivel. Mértékegysége (sacc/kb). :))

000000000

Számokat nem mondok hasraütésszerüen, és főleg nem írok le.
Fordulatszámot és időt sem mértem így hülyeség lenne bármit is mondani, de most már engem is érdekel, úgyhogy videózok és mérek.
HBM 45-ös maró frekiváltó 1100W.
Átolvastam az egész topikot azóta vagyok gondban a cnc átalakítással.
Itt minden kérdésemre megkapom a választ, legalább 4 teljesen eltérő változatban.
Jelenleg ott tartok, hogy a golyósorsók, ellensúly, és a mérőlécek felszerelése után rendelek egy kipróbált komplett szettet innen:http://www.machmotion.com/
Léptető, vagy szervó???????[#csodalk]

bmejdz9nu

Jó a szervó... sajnos itt volt/van nagy "el-ijesztés" :) de bármelyik leveri a léptetőt... és egyszerű... itt csak a hüleségekről azaz a nyalánkságokról folyik diskura :)

000000000

Engem még nem kérdeztél, mások meg már biztos elláttak megfelelő átalakítási tanácsokkal.
Sok sikert kívánok hozzá!

000000000

nem kérdeztem, csak olvastam!!!