Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nem értem ... pedíg Jack Daniels-et iszok közbe, jéggel :) ... Akciós volt ma az osztrák Metro-ban :)

bmejdz9nu

Majd az is eljön... de én olyan 2,5D-s fémes fazon vagyok :)

bmejdz9nu

Ez így igaz... de én sebesség változásokat persze nem írtam :)
Jó úton haladsz... jól látod már az összefüggéseket... ez jó...

bmejdz9nu

Bizony... ez így van...
Sajnos energia felhasználás nélkül ez nem megy...

000000000

Te észbontó fazon!:) Én a  6 oldal végén 50W-os motort választottam, csak az állandó íráskényszered a semmiről nálad ezt hol 10, hol 20, hol 30W-os motornak tünteti fel,
elég elolvasni az utolsó 100 szófosásodat!:)))
Én a helyedben azt mondanám:
B.zd meg Tibi, én olyan marha voltam eddig, semmit nem tudtam
a szervóról. Most már legalább dereng valami. Csak te erre képtelen vagy, gyerekesen viselkedsz, és akkor nagyon finoman fogalmaztam.
De mégegyszer nem rosszom el a hétvégémet miattad, van más dolgom is,
majd néha benézek, várom a példa forgácsolási videóidat, és a P számszerű értékét.
Sürgessed mááááá kicsit a szervotechnikai szakértődet is, ő csak ki tudja számolni
a helyes eredményt, ha már mint írtad véleményez majd engem! [#nyes]

000000000

ha van kedved és idöd akkor nézd meg légyszives ezt a kis filmet,aminek a linkjét az irás végén mellékelem.egy ehhez hasonlo gépet tervezek megépiteni,és tetszik a sebessége,és ugyan nem tudom hogy ez szervos vagy léptecses,de a sebessége lenyűgöz.a flexibilis föorso hajtást fogom alkalmazni én is,és ötletesnek tartom,mert szerintem nagy mértékben megkönnyiti a remegés,rezgés mentes gyors irány váltás,mivel nagy sulyt nem kell az Y tengelynek cipelnie.kiváncsi vagyok a véleményedre!:))
http://www.youtube.com/watch?v=PXfEzzSalEU

Szalai György

Jó úton haladok, az nekem jó.
És ha te ezt gondolod, akkor Te is jó úton haladsz. Az jó Neked, Tibor45-nek, és még pár olvasónak is. Tehát Te vezetsz.

bmejdz9nu

Tibi ...  
Alakulunk... már (ha) 50W-nál tarunk csak egy lépés a 100W. aztán meg is van a 0,32Nm nyomaték a motortól... ennyi kell a marási erőhöz azaz az 1000N-hoz amit számoltál...
Aztán kész vagyunk... szeressük egymást... míg mindig :)  
Minden frankó... 50W-ot engedj (lapátolj) még... aztán kész vagyunk:)
(egyébként a az 50W-ra csak akkor jöttél rá amikor a gyorsjárati mozgáshoz tartozó teljesítmény számoltad (6.oldal).. de ez mindegy már... azt hitted "elmegy"...de sajnos nem ment el ez... )  

Neked egy hétvége egy ilyen számolás.... nekem csak 10 perc.. Ezért jók a méretezési célprogramok! Gyors, egyszerű és biztos.

Használd! Azaz elég ha kontrollnak előszörre! Akkor nem lesz több nagyságrendi hiba a számolásodban... egyszerűbb lesz az életed.... hatékonyabb...

A szervó technikai szakértőm még mindig a hasát csapkodja a röhögéstől...  
De tudod úriember vagyok... nem mondtam nevet...azt mondtam, hogy egy (meg nem nevezett) hobbysta csinálta a számítási példát...

000000000

Videók? P mennyi szerinted? Legalább saccolj!

svejk

Ugyan már, hisz tudod jól hogy nem lett ott semmi sem méretezve különösebben.
Talán a motor forgatónyomaték - orsó lineáris tolóereje lett számolva. Emlékszem azt is nagy nehezen saját magam vezettem le, nem akartam megérteni miért nem függ az orsó átmérőjétől, és mert két megkérdezett nemrég diplomázott gépész nem tudott segíteni, csak habogtak :(
Össze lett pakolva abból amit tudtam szerezni, és már láttam előtte hasonló szerkezeteket.
Gravírozás és nyákfúrás volt a cél.
A léptetők után óriási volt a változás, és nyugodtan dőltem a karosszékbe.
Ismerhetsz már én nem szoktam kertelni, elismerem ha hülye vagyok valamihez.  
A kérdésedre visszatérve csak saccolni tudok nem látnám értelmét most könyveket bújni a kiszámolására.
Valószínű a megadott adataidon kívűl még sok egyébtől is függ.
Szerintem 500W körül..
Most lehet röhögni, de ha nem írok semmit akkor az lett volna gond.

bmejdz9nu

Ird azt... oké... sajnos elszámoltam magamat... és számoljuk újra... akár lépésről-lépésre...
Legyenek csak a tények és számok...
Gyerünk! Tedd meg! ... és minden a helyére kerül... töröljük az egész múltat! (mintha nem is lett volna)
De ez csak akkor lehetséges ha beismered, hogy tévedtél... és számolsz újat. (a körítést sem kell hozzá megírnod)

De ha lehetséges akkor inkább induljunk ki a motor alapnyomatékából... azaz a nyomatékszükségletből... jobb lenne... kézzelfoghatóbb a hobbystáknak...
Mert ezt az adatot általában tudja a motorjáról mindenki...
Ha lehetséges egy olyan hajtást számolj... ami gyakorlatiasabb... pl. sebességre... nem akarnak a hobbysták 10/mm-sec-et... picit többet akarnak:)
Lehet áttétel is... nem számít ez... engem ez annyira nem érdekel... viszont másokat lehet, hogy igen!

Utána számolhatnánk már a függőleges mozgáshoz szükséges dolgokat... ez is érdekes lehet a hobbystának... mert tudod általában Z-t is csinálnak :)

Tedd túl magad rajta... csak az hibázik aki csinál valamit... ez megérthető...

svejk

És ugye a #9874-beli írásomban nem fedeztél fel rosszindulatúságot!?
Már nem nagyon merek neked írni, mert attól félek hogy Te elkönyveltél engem esküdt ellenségnek :((

000000000

Ok. Köszönöm, nem volt túl rossz sacc!

000000000

Szó sincs róla, tudod ha személyesen beszélgetünk minden más.
No meg Te Emberként viselkedsz itt a neten is,
és ez a legfontosabb nekem, minden más ezután jön csak.

ukcge40u

Nálam mindig szívesen látott vendég vagy, mert becsüllek.
Ha néha letaposom az elméleted a gyakorlattal, szerintem abból nem fogunk háborúzni. :)

A lényeg a tanulás, és a tapasztalás.
itt az irányok, meg a személyek már mellékesek, mert csak a tudás, az információ a fontos.
Szerintem. [#eljen]