Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ugyan az fog kijönni mint Tibornak... csak tök egyszerűen 10 perc alatt... a progival...
De azt nem akarhatja, hogy bárki "földönfutó" tudjon számolni... netán utána számolni... és egy-két kattintással bármilyen variációt kiszámoljon... áttétel/nem áttétel... stb...
Csak ennyi a történet és semmi más... :)

Szalai György

s7manbs8

Pont ezt írom ugye, jól látom ?

bmejdz9nu

Lásd: #9480 Már kiszámoltam... köszi... több órája :) Próbáld meg! neked is menni fog!

s7manbs8

HJózsi

svejk

Dehogy haragszom..
Ennyi még menne.. hidd el nem nekem kell bizonyítani...
De olyan jó lenne leírni fehéren feketén, hogy nesze ezt vesztetted.

svejk

Na, hát akkor írdd le mennyivel rosszabb (jobb?) a géped mintha E240-el és áttétellel hajtottad volna.

HJózsi

Nekem még nincs mit méretezni, ráérek akkor ( a kiseszterga meg jó lett ), nem kételkedek az összefüggések helyességében ... Szerencsére motorvadászat közben nem a kapitálisakra vadásztam ( bár van az is pl tőled a nagy ElectroCraft...) [#vigyor2]

Szalai György

Most zajlik az engedélyeztetés.
Ha legálissá válik, elküldöm Péternek. Megkérem, hogy tegye fel a könyvtáramba és linkelje be, mert nem tudok hozzáférni a Hunbay-hoz a múltkori havária óta.
Remélem gyorsan megy.

000000000

Szerintem az egész tanmese erről szól:
Péter egy 50W körüli SD szervómocival 100 mm/s
csúcs sebességen tudna lenni 10 ms alatt 1:2
lassító áttételles géppel tengelyenként 100W-os
táppal!

HJózsi

svejk

Ha ez így van akkor valóban elég nagy különbségek vannak, de attól tartok vannak itt félreértések az adatok terén.
No mindegy végül is nem is értem már megint mit keresek én itt :(

000000000

Na akkor a mai nap meggyőzött arról, hogy átszerelem léptecsről E240-esre a CNC-m.
A 16x5-ös golyós orsót és 1/2,5-ös lassítós fogazott szíjas áttételű hajtást fogja vinni.

bmejdz9nu

Már megint... még egyszer leírom... Baromira megy nekem is az ismétlések :)

Egyrészt nekem kevés a 100mm/sec azt tudtam léptetővel is... emlékszel StepKirály is voltam már nálad :)
Tehát 200mm/sec a minimum... ez a mérce ebből nem engedek... csak úgy megjegyzem a gép 400mm/sec-el lett tesztelve!  
(videók a könyvtáramban akit érdekel)

Na már a ms és sec között van különbség... Hol írtam ezt a 0.7 másodpercet? Röhely lenne :) Vak vagy? :)

Most 200mm/secre (12méter per percre) akár 40-50 millisec alatt fent vagyok!
De vissza veszem mert 100 is több mint életveszélyes! írtam... olvastad???

Azaz 100mm/secre simán, folyamatosan min. 20ms alatt tudok!!!

De számolj erre Gravitációs gyorsulást! Szörnyű gyorsítás = nem bírja ki a gép folyamatosan... szétesik! Félelmetes! Próbáld ki!!! Előben!  

Erről beszélünk tulajdon képen... Kár hogy nem vagy tisztába a wattokkal és az ehhez tartozó fordulatokkal... ez azért nem hittem volna...
Nézd meg a képletek számítások topikot közbe... ott is megvan :)

Egyébként a gépem megy.. szépen a gyakorlatba...
Te meg még nem csináltál ilyet... és a "tapsolók" sem... így aztán nehéz elképzeli ezeket a gyorsulásokat a gyakorlatban...