Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Ennek a képnek a minősége, de összehasonlításnak talán elmegy.
Ugyanúgy törik a furat belsején a fény mindkét esetben.

Ezt nem genyózásképpen, de túlzásokba ne essünk, kérem... [#ejnye1]

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sanzistift/CNC/K%E9p0031.jpg" TARGET=_fnew> a kép linkje mert túl nagy a beillesztéshez.

bmejdz9nu

Talán ez a legnagyobb elismerés amit a fórumon kaptam valaha... Köszönöm! Főleg tőled aki profi marós...
https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/KOMPLETT_TESZT/Csapagyhaz_maras_speed.wmv" TARGET=_fnew>Itt a "hogyan készült" video.... csapágyházmarás...

s7manbs8

Jó a felvétel minősége is, a gépről egy távolabbi felvételt is csinálhatnál, hogy látszódjon, miféle gép. A gépről néhány paramétert még belevághatnál valami video szerkesztővel, alá egy kis jazz zenét és mehet az ebay-re, lehet a németek kapnának rajta.

bmejdz9nu

Persze a kép is jó...https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/" TARGET=_fnew>Minden kép és Videó itt ebben a könyvtárban az első gépemről...

ukcge40u

Vávávávárjunk már!
Ez a gép csinálta a lapokat is?

Ami a kiesztergálást illeti, kiment a fejemből, hogy bőven 10E fölött forog a szerszám... [#falbav][#falbav]
Nekem egyenlőre a 10E-ig tartomány a megszokott...

s7manbs8

Belenéztem pár videóba, tök jó nézni. Lenne egy kérdésem.  

A https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/" TARGET=_fnew>Video videóban a mozgás végén miért megy túl, vagy a végállásig megy és onnan valami kezdő pozícióba ?

Ezeket vezetőket mikor az alapzatra ráhelyezed, azt nehéz beállítani, hogy párhuzamos legyen a másikkal, azt mi garantálja, a furatok, amik lefogatják, vagy milyen technikával kell azt beállítani ? Vagy valami stift van halálpontosan kimarva a vezetéken is gyárilag, meg az alaplapon is ? Itt gondolom 0.01 mm-nél nem szabad nagyobb párhuzamossági hibának lennie.

Szalai György

Iszom a szavaidat.
„Az az egység impulzussal (Dirac delta) való gerjesztés lenne, és az arra adott válasz a súlyfüggvény.”
Erre ezt találta nekem a barátom. (Még értem is.)
http://mazsola.iit.uni-miskolc.hu/DATA/segedletek/kepfeld_multm/vargaz/digim-dirac.htm" TARGET=_fnew>Dirac-delta: egységimpulzus, olyan függvény, amely minden időpillanatban 0 értékű csak egyetlen időpillanatban nem, amikor is végtelen nagy értéket vesz fel.

© Tibor45 #9183-ban pedig ez áll:
„A mozgás hossza, sebessége, frekvenciája programozható.”
Eddig magam is úgy tudtam, ahogy itt áll.
Csakhogy ez nem fedi a fentebbi idézetet, mert © Tibor45 mérése nem egyetlen végtelenül rövid idejű impulzusra adott választ vizsgál, hanem lényegesen hosszabb impulzus sorozatra adott választ.
Attól még az is Dirac-delta, vagy most keveredés van?

000000000

HA én ezeket írom a #9183-ban:
"A teszt egyik nagy előnye, hogy valóban szemmel
is tökéletesen lehet látni a lényeget.
Természetesen közben ha kell, és komolyabb
tesztről van szó, az objektív mérések egész
tárházával (oszciloszkóp, saját fejlesztésű
kiértékelő program, ..../akár LabVIEW bevetése/)
számszerű méréséi eredmények is igazolják az
amlitudó alapjel csökkenését, túllövéseket,
lemaradásokat, stb..., azaz a jelenség lényegét."

bmejdz9nu

A lapok sikmartak... fóliásak voltak... láttál már ilyet? Lehet kapni... Vagy linkeljek :)
18.000rpm és nézd meg az a marót a képen... egy WNT nagyon spéci alu maró... biztos ismered...

bmejdz9nu

Nem értem mire gondolsz...  a gép saját maga marta az asztalt... hogy pontos legyen....
A legtöbb videó még a CAM progi nélkül készült... azaz abszolute nem volt optimizálva a pálya...
(ezért mászkál azaz mászkált ki pl. a Z állandóan :)

ukcge40u

Arra a 100 darab lapra gondolok, aminek nekiestél a pilincka maróval. Ne forgasd ki a szavaim.

bmejdz9nu

Tibi a #9194-re írjál...:) Cáfold meg!  

Írd le ugyanúgy le a T45-ös egységugrás mikéntjét, mérését, folyamatát és hogy ebből hogyan lehet kiszámolni, mérni, meghatározni egy hajtáslánc "jóságát" dinamikáját...

Addig sajnos csak tapogatunk a sötétben... és olvasgatjuk körbe-körbe ugyanazt amit szoktál írni.

Megteszed? vagy a VP45-ös - mint publikált -  és mérhető Tibi a #9194-re írjál...:) Cáfold meg!  

Írd le ugyanúgy le a T45-ös egységugrás mikéntjét, mérését, folyamatát és hogy ebből hogyan lehet kiszámolni, mérni, meghatározni egy hajtáslánc "jóságát" dinamikáját...

Addig sajnos csak tapogatunk a sötétben... és olvasgatjuk körbe-körbe ugyanazt amit szoktál írni.

Megteszed? vagy a VP45-ös - mint publikált -  és mérhető un. célpozíciót elérő módszert elismered ?

bmejdz9nu

Bocs... elnéztem...  
Már milyen lapokat? Egy CNC-m van csak kész ez ugyanaz a masina... vagy mire gondolsz?
6 db lap = benne több mint 100 munkadarab...
(most csinálom a homokfúvását...)

bmejdz9nu

A kérdés nem volt egyértelmű - nézd vissza :) Még mindig nem értem mire vagy/voltál "kíváncsi"...

s7manbs8

Tán maga rakta össze a gép magát ? Én konkrétan egy videót kérdeztem, aminek ott a linkje, jobbról balra megy a kocsi vagy szán, túl lendül, majd vissza vagy 1 centit kb.